Florin Vladan, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a implinit o luna in fruntea oficiului si a inceput sa faca promisiuni pe linie despre ofertele ce se vor derula pe Bursa.
Astfel, conform oficialului OPSPI, perioada de subscriere la oferta Transgaz ar trebuisa se desfasoare in martie - aprilie 2012. „Nimic nu ne face sa credem ca nu ne vom tine de acest termen. Un alt pachet foarte important pentru noi este vanzarea a 15% din Romgaz – toate numele mari din piata sunt interesate de intermedierea pachetului. Termenul de depunere a ofertelor este 29 decembrie”, a explicat Vladan, la o conferinta de presa.

Oficialul a mai spus ca in februarie 2012 se va derula perioada de subscriere la oferta de vanzare a Transelectrica si la sfarsitul lunii noiembrie – inceputul lunii decembrie va avea loc IPO Nuclearelectrica.

“Este foarte greu sa spunem acum cat am vrea sa obtinem pe aceste pachete avand in vedere situatia de pe burse. Ideea este ca pretul pe care dorim sa il obtinem trebuie sa intalneasca undeva oferta. Este un proces de anvergura, transparent, care va atrage serios atentia investitorilor straini asupra pietei locale si asupra autoritatilor romane”, a mai spus Vladan.

Victor Cazana, seful Oficiului de Privatizari din Ministerul Economiei, a fost demis la jumatatea lunii noiembrie, fiind inlocuit de unul dintre adjuncti. Florin Laurentiu Vladan a fost consilier personal in cadrul Secretariatului General al Guvernului, expert la AVAS, consilier local la sectorul 6 si apoi la Consiliul General al Capitalei.

Cel mai mare esec care poate fi pus pe seama oficiului din ministerul Economiei este cel al ofertei Petrom, care s-a incheiat fara succes, desi avea toate sansele sa aiba un rezultat rasunator.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri