Comisia Nationala a Valori Mobiliare (CNVM) a avizat, joi, prelungirea programului de tranzactionare cu o ora si 45 de minute, pana la 18:30, pentru produsele structurate de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.
Ciprian Zah, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bursei, declara la inceputul lunii decembrie ca Bursa intentioneaza sa prelungeasca programul de tranzactionare cu o ora si 45 de minute pentru instrumentele structurate si pentru actiunile listate pe sistemul alternativ (ATS).
Administratorii BVB au decis la finalul saptamanii trecute sa prelungeasca programul de tranzactionare doar pentru produsele structurate si a cerut avizul CNVM.

"BVB va contacta furnizorii de lichiditate pentru produsele structurate (BCR si Raiffeisen Centrobank -n.r.) pentru a stabili impreuna data optima de la care sa extindem programul. Vrem sa extindem programul pentru produsele structurate odata cu cel pentru actiunile de pe ATS International (actiunile companiilor straine tranzactionate pe sistemul alternativ al BVB - n.r.). Pentru actiunile de pe ATS International nu avem nevoie de avizul CNVM pentru extinderea programul", a declarat directorul general interimar al BVB, Alin Barbu.

Prelungirea programului va alinia bursa de la Bucuresti, cel putin pentru produsele structurate si pentru actiunile de la ATS, la orarul principalelor burse europene, care se deschid la ora 10:00 si se inchid la ora 18:30, ora Romaniei.

La BVB sunt listate in prezent 69 de produse structurate emise de Erste Bank si Raiffeisen Centrobank, iar pe sistemul alternativ de tranzactionare sunt actiunile a zece companii straine, printre care Adidas, Deutsche Telekom sau E.On. Actiunile de pe ATS au fost aduse pe piata de la Bucuresti de firma de brokeraj Tradeville, care este si market maker pentru aceste titluri.
In prezent, toate tranzactiile la BVB se incheie in intervalul orar 10:00-16:45.

In luna mai, Consiliul de Administratie al BVB a hotarat prelungirea programului cu 15 minute, de la 16:30 la 16:45, pentru a permite investitorilor sa prinda si deschiderea burselor din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri