Bursa de la New York a inchis in urcare cu peste 1%, iar indicele S&P 500 a revenit pe plus la nivelul acestui an, datorita unor noi semnale pozitive privind economia SUA, insa directia pietei pentru finalul lui 2011 va fi decisa vineri, in ultima sedinta a anului, transmite Reuters.
Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat in urcare cu 1,12%, iar S&P 500 a crescut cu 1,07%, in timp ce Nasdaq Composite a castigat 0,92%.
Indicele S&P 500 a revenit pe plus fata de inceputul anului, dupa ce incheiase sedinta de miercuri in scadere si trecuse pe teritoriu negativ.

Miscarile din piata au fost accentuate insa in ultimele zile de volumul redus de tranzactionare caracteristic finalului de an, astfel ca evolutia din aceasta perioada nu trebuie considerata un indicator serios pentru perspectivele burselor la inceputul lui 2012, scrie Mediafax.

Investitorii de pe Wall Street au urmarit in acest an in primul rand criza datoriilor de stat din zona euro. Rezultatele licitatiei de obligatiuni de stat pe termen lung efectuata joi de guvernul italian au fost greu de interpretat, primite ca un nou semnal ca piata financiara europeana este in continuare supusa unor tensiuni semnificative.

Costurile de finantare platite de Italia au scazut la operatiunile miercuri si joi, pe termen scurt si pe termen lung, insa dobanda obligatiunilor de referinta cu maturitatea la zece ani a ramas apropiata de pragul psihologic de 7%, peste care datoria tarii este considerata nesustenabila.

Directia indicelui S&P 500 la final de an ramane singurul factor de suspans pentru sedinta de tranzactionare de vineri de la New York. S&P 500 este in prezent in urcare cu 0,4% pe ansamblul lui 2011, cea mai restransa variatie anuala din 1970.

Bancile si actiunile din industria materiilor prime au inregistrat cele mai importante cresteri joi, dupa ce au scazut puternic miercuri.

Cresterile de la New York au accelerat dupa ce moneda euro a recuperat o parte din scaderile recente fata de dolar, revenind de la minimul ultimelor 15 luni.

In privinta datelor economice, un indicator al vanzarilor de locuinte din SUA a crescut in noiembrie la maximul ultimelor 18 luni, iar activitatea industriei manufacturiere a crescut in decembrie in regiunea Midwest. Pe de alta parte, cererile de ajutor de somaj au crescut peste estimari, insa investitorii noteaza ca trendul se mentine temperat.

Pe ansamblul acestui an, indicele Dow Jones a crescut cu 6,1%, S&P 500 a urcat cu 0,4%, iar Nasdaq a scazut cu 1,5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri