SIF Oltenia (SIF5) si SIF Banat Crisana (SIF1) au avut cresteri modeste ale profiturilor in 2011, vanzarea actiunilor BCR mentinand castigurile societatilor pe linia de plutire.

SIF Oltenia a raportat un profit de 83 milioane lei, cu 2,4% mai mare decat cel de 81 milioane lei inregistrat in 2010. De cealalta parte, SIF Banat Crisana a inregistrat un profit de 66 milioane lei, cu 4,7% peste cel de anul trecut.

La nivel de active, cele doua societati au inregistrat scaderi. SIF1 a terminat anul 2011 cu active nete mai mici cu 5,1%, pana la 1,29 miliarde lei, in vreme ce valoarea activelor nete ale SIF5 a coborat cu 9%, pana la 1,41 miliarde lei.

Depozitele bancare ale celor doua SIF-uri au scazut usor in ultima luna din 2011. Astfel, SIF5 avea depozite de 79,5 milioane lei, iar cele ale SIF Banat Crisana ajungeau la aproape 124 milioane lei.

Actiunile celor doua societati se tranzactionau la preturi in crestere la inceputul sedintei bursiere de vineri. Titlurile SIF Banat Crisana cresteau cu 2%, in vreme ce SIF Oltenia era in urcare cu 1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri