Bursa din Viena si CEE Stock Exchange Group (CEESEG) vor fi conduse, incepand cu luna martie, de catre Michael Buhl si Petr Koblic, presedintele Consiliului Bursei de Valori din Praga, potrivit unui comunicat al companiei.
Austriacul Michael Buhl este CEO-ul CEESEG, grup care reuneste bursele din Budapesta, Ljubljana, Viena si Praga.

Petr Koblic il inlocuieste in cadrul CEESEG pe Heinrich Schaller, care va fi noul CEO al Raiffeisenlandesbank Oberösterreich. De asemenea, Birgit Kuras este noul membru in cadrul Consiliului Executiv al Wiener Börse AG. Impreuna cu Michael Buhl, cei doi vor conduce business-ul in cadrul operatorului bursei din Viena.


“Bursa din Viena trebuie sa isi dovedeasca tenacitatea in actualul context volatil din piete. Sunt convins ca impreuna cu Birgit Kuras si Michael Buhl avem o echipa puternica care va contribui la dezvoltarea pietei de capital austriece in aceste vremuri dificile”, a declarat Friedrich Kadrnoska, presedintele Consiliului de Supraveghere al Wiener Börse.

Grupul CEE Stock Exchange se lupta cu Bursa din Varsovia pentru a deveni cel mai puternic operator bursier din Europa Centrala si de Est.
Cele doua tabere au insa strategii pentru dezvoltare opuse: Viena prefera achizitionarea sau fuziunile cu alti operatori de piata din regiune, in vreme ce Varsovia mizeaza in special pe atragerea in propria piata a companiilor straine.

Ambele strategii au fost vizibile si in raportul cu piata de capital romaneasca. Varsovia este pe cale sa atraga listarea secundara a Fondului Proprietatea, in timp ce discutiile potrivit carora Viena ar fi interesata de preluarea BVB au revenit constant in actualitate pe parcursul ultimilor ani.

Sursa imagine: Bursa din Praga

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri