Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat sistemul de conturi globale pentru toate actiunile care se tranzactioneaza in piata spot a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Masura va intra in vigoare de la 1 februarie 2012.

“Incepand cu data de 01.02.2012, sistemul de conturi globale si mecanismul fara prevalidarea instrumentelor financiare se aplica in cazul tuturor instrumentelor financiare admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A., cu respectarea prevederilor Regulamentului C.N.V.M. nr. 5/2010 si ale Regulamentului C.N.V.M. nr. 13/2005”, se mentioneaza intr-un comunicat al CNVM.

In prezent, doar cele zece actiuni din componenta indicelui BET se tranzactioneaza prin intermediul conturilor globale.

Trecerea la acest tip de conturi a fost o masura intens ceruta in special de catre investitorii straini. Conturile globale simplifica accesul acestora pe bursa romaneasca, acest sistem fiind utilizat de majoritatea pietelor occidentale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri