Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri deschise din Romania, a inregistrat un profit net de aproximativ 400.000 euro in 2011, cu 55% sub nivelul din 2010.
“Din punctul de vedere al unui grup financiar bancar, tinta principala nu este obtinerea unei profitabilitati importante de pe urma societatii de asset management, ci mai degraba posibilitatea de a oferi clientilor acelei banci o intreaga gama de produse financiare, precum si cele din portofoliul unui SAI”, a declarat Dragos Neacsu, directorul SAI Erste Asset Management.

Pentru acest an, Neacsu spune ca se asteapta la un nivel similar al profitabilitatii, in conditiile in care societatea asteapta efectele investitiilor facute in diverse proiecte, precum cele privind dezvoltarea pe IT.

Seful Erste Asset Management mentioneaza ca este interesat de ofertele publice pe care statul roman le va face in acest an pe Bursa de Valori Bucuresti, societatea avand insa nevoie de subscrieri din partea investitorilor, in special din partea celor institutionali, precum fondurile de pensii, pentru a avea lichiditatile necesare unei investitii.

“Reteta de succes pentru aceste oferte ar trebuie sa fie reprezentata de un echilibru intre transele pentru retailul romanesc si investitorii institutionali. O alocare de 20-30% pentru retail, precum si un discount pe aceasta transa ar fi de preferat si este un lucru pe care decidentii politici ar trebui sa si-l insuseasca. Sper ca lectia Petrom (n.red. a carei oferta publica a esuat in vara anului 2011) a fost invatata de toata lumea”, spune Neacsu.

Acesta a mai adaugat ca in cazul ofertei Petrom nu s-a pus indeajuns de mult accent pe o promovare a ofertei in randul investitorilor de retail.

“Daca nici companii de care ne lovim zilnic, atunci cand ne platim facturile, nu le putem vinde pe bursa, atunci va fi foarte greu sa ne dezvoltam in continuare. Orice piata a inceput sa se dezvolte plecand de la listarea unor companii nationale. Deutsche Boerse a plecat cu Deutche Telekom de exemplu. Acestea trebuie sa dea startul listarilor pe Bursa”, a concluzionat Neacsu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri