Consilierul de stat Andreea Paul-Vass, numita in comisia de listare a Hidroelectrica, sustine ca prezenta cumnatului ei la sefia Asociatiei Brokerilor nu genereaza conflict de interese, deoarece asta ar presupune ca "bataia din aripi a unui fluture in Marea Britanie sa provoace uragan in California”.
Ea arata, intr-o declaratie pentru Mediafax, ca un conflict de interese sanctioneaza aducerea, in mod deliberat, a unui beneficiu rudelor ori partenerilor de afaceri ai decidentului, ceea ce insa nu este cazul sau.

"Nu a fost niciodata si nici nu am de gand sa ma apuc vreodata de matraseli. Faptul ca am un cumnat broker nu naste niciun fel de conflict de interese cu participarea mea in comisia pentru coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica. Gradul de generalitate este urias, iar participarea mea nu prezuma vreun profit al sau. Intreaga piata de capital va beneficia din plin de masurile recente guvernamentale de vanzare a participatiilor minoritare pe Bursa", spune Vass.

Aceasta insista ca Dan Paul, cumnatul ei, "nu are cum" sa beneficieze de niciun fel de informatie privilegiata, argumentandu-si afirmatia prin faptul ca, altfel, ar fi "ca in teoria bataii aripii de fluture", care spune ca o bataie din aripi a unui fluture in Marea Britanie poate cauza, printr-un lant de evenimente, un uragan in California.

"Cam asa ar fi si faptul ca am un cumnat broker si eu particip la avizarea procedurilor pentru selectarea intermediarului autorizat sau a prospectului final de oferta publica primara care sunt supuse aprobarii Guvernului prin memorandum si facute publice, in vederea vanzarii celor 10% de la Hidroelectrica pe Bursa", conchide Vass.

Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice al premierului, a fost numita in postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a primului-ministru.

Andreea Paul-Vass este consilier de stat in aparatul propriu de lucru al premierului.

In calitate de membru al comisiei guvernamentale de privatizare Hidroelectrica, consilierul premierului va avea acces prioritar, din timp, la mai multe informatii legate de listarea companiei si va aproba, alaturi de ceilalti membri ai comitetului, atat prospectul final de oferta publica anterior depunerii acestuia la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, cat si pretul de oferta al actiunilor nou-emise.

Cumnatul Andreei Paul-Vass, Dan Paul, detine firma de brokeraj Finaco Securities, este presedinte al Asociatiei Brokerilor si membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La firma Finaco Securities a lucrat ca broker si Cristian Paul, sotul Andreei Paul-Vass si fratele lui Dan Paul. Cristian Paul are actiuni la mai multe companii listate la Bursa de Valori.

Fondul Proprietatea detine 19,94% din actiunile Hidroelectrica si isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titlurile emise in cadrul majorarii de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei.

Listarea Hidroelectrica a fost decisa de actionarii companiei, vineri, in AGA, dupa ce Guvernul a avizat inceperea procedurilor de cotare la Bursa a companiei, conform intelegerii cu Fondul Monetar International (FMI).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri