Practic, este prima intalnire oficiala a noului Consiliu de Administratie, ales pe 9 ianuarie de actionarii Bursei dar validat abia la inceputul acestei saptamani.

Noua era incepe la Bursa: Consiliul de Administratie a fost validat

Noua era incepe la Bursa: Consiliul de Administratie a fost validat

“In cadrul intalnirii s-au discutat aspecte ce tin de cadrul de reglementare, dezvoltarea arhitecturii pietei, derularea ofertelor publice, precum si alte problematici importante ale pietei de capital”, se arata in comunicatul remis de BVB.

De asemenea, s-a agreat continuarea dialogului cu reprezentantii institutiilor financiare internationale, in scopul dezvoltarii pietei de capital din Romania prin utilizarea mecanismelor transparente specifice pietei bursiere si transformarii BVB intr-o alternativa viabila de finantare pentru companiile romanesti si intr-o platforma de sustinere a cresterii economice la nivel national.

Citeste si:

Adunarea Generala a Actionarilor BVB de la inceputul lunii ianuarie va ramane mult timp in istoria pietei de capital locale, din mai multe motive. Stere Farmache a fost detronat de economistul-sef al BCR, iar grupul de banci coagulat in jurul Erste detine majoritatea in Consiliul de Administratie. Daca aceasta schimbare este de bun augur sau nu, vom vedea la primul bilant al boardului, care nu are o misiune deloc usoara.

Cel putin la nivel declarativ, piata sustine noul Consiliu condus de Lucian Anghel. In privinta asteptarilor, se doreste punerea in practica a teoriilor „predate” la nesfarsit in ultimii zece ani.

Ce vrea piata de la noii sefi ai Bursei: "Tranzactii la nivel international si mai usor cu teoria"

Ce vrea piata de la noii sefi ai Bursei: "Tranzactii la nivel...

Citeste si Bursa are nevoie urgenta de schimbare. Altfel, suntem o generatie pierduta!

Bursa are nevoie urgenta de schimbare. Altfel, suntem o generatie pierduta!

Bursa are nevoie urgenta de schimbare. Altfel, suntem o generatie...