Grupul italian Enel nu este interesat sa cumpere de la Fondul Proprietatea pachetele minoritare de actiuni detinute la subsidiarele din Romania ale grupului italian, a declarat joi, la Roma, presedintele Enel, Fulvio Conti, intr-o conferinta de presa.
"In acest moment nu suntem interesati sa cumparam alte actiuni", a afirmat Conti, dupa ce a fost intrebat daca Enel vrea sa cumpere actiunile pe care Fondul Propritatea le are la subidiarele din Romania ale grupului italian, transmite Mediafax.

Fondul Proprietatea a anuntat marti ca vrea sa vanda pachetele minoritare de actiuni detinute la compania de stat Electrica, precum si la subsidiarele din Romania ale Enel, E.ON, GDF Suez Energy.

Potrivit estimarilor Fondului Proprietatea, toate aceste participatii ar valora 527,6 milioane euro.

Enel Green Power va construi noi parcuri eoliene in Romania in acest an


Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, va construi in acest an noi pacuri eoliene in Romania, cu o putere cumulata de 180 MW, urmand sa ajunga la o capacitate totala de aproximativ 450 MW.

"Anul acest vom mai construi 180 MW in centrale eoliene in Romania", a declarat joi, intr-o conferinta de presa organizata la Roma, directorul general al Enel Gren Power, Francesco Starace.

Starace nu a precizat valoarea investitiei si nici zonele in care vor fi ridicate turbinele.

Enel Green Power a investit anul trecut in Romania 330 milioane de euro in constructia de parcuri eoliene.

Enel detine deja in Romania unitati eoliene de 269 MW. Compania are parcuri eoliene in localitatile Valea Nucarilor, Casimcea si Corugea, toate in judetul Tulcea, si in satele Sfanta Elena si Coronini (ambele in judetul Caras-Severin).

In Romania sunt functionale parcuri eoliene cu o putere cumulata de peste 1.000 MW, iar pentru sfarsitul acestui an este estimata dublarea capacitatii. Astfel, Enel Green Power ar urma sa detina aproape un sfert din centralele eoliene instalate in Romania.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, declara anul trecut ca grupul va investi pana in 2015 circa 500 de milioane de euro pentru instalarea unor capacitati eoliene de 400 MW in Romania.

Veniturile Enel din operatiunile din Romania au stagnat anul trecut


Veniturile inregistrate in 2011 de Enel in Romania au stagnat anul trecut, la aproape 970 milioane euro, in timp ce EBITDA a coborat usor, la 205 milioane euro, a declarat joi, la Roma, directorul diviziei internatioanle a grupului italian, Carlo Tamburi.

El a apreciat, intr-o conferinta de presa, ca rezultate din Romania sunt satisfacatoare si in linie cu cele din 2010.

In 2010 Enel a avut venituri de 970,7 milioane de euro si un profit EBITDA, calculat inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii de 208,8 milioane de euro.

Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005 si are operatiuni integrate de productie, distributie si furnizare a energiei electrice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri