Pretul petrolului este influentat de tensiunile din Iran, rezervele in scadere, dar si de problemele de infrastructura din Statele Unite. Toate vor duce invariabil la o incetinire a economiei americane, a spus Jim Rogers, celebrul partener al lui George Soros, intr-un interviu acordat Business Insider.
"Vom avea o incetinire, tinand cont de datoriile imense pe care Statele Unite le au. As sublinia ca la fiecare 4-6 ani am avut o incetinire economica in SUA, de la inceputul timpurilor, deci pana in 2012, 2013, 2014 suntem deja in grafic pentru o contractie, indiferent de motivele pentru care aceasta ar avea loc", a explicat Rogers.

Intrebat despre posibilitatea unei "aterizari dure" in China, trader-ul a precizat ca in cele din urma va avea loc, dar asta nu inseamna ca profetii marii prabusiri au acum dreptate .

"Acestia spun acest lucru de trei ani. Presupun ca intr-o zi vor avea si dreptate. Pana acum, insa, s-au inselat. Vor avea loc si corectii in China. In America secolului 19, am avut nu mai putin de 15 depresiuni", a mentionat Rogers.

China va avea o multime de corectii, dar ceea ce acesti profeti uita este ca economia Chinei a fost in cadere pentru 300-400 de ani si a inceput sa isi revina din 1978.

"China are o lunga istorie de antreprenoriat, capitalism, au "creiere", au know-how, sunt multi chinezi plecati care se vor intoarce in tara cu bani si abilitati de manageri. In plus, chinezii au o rata foarta mare de economisire", afirma Rogers.

Rogers a fondat impreuna cu George Soros fondul de investitii Quantum. In prezent, Rogers locuieste in Singapore si este presedintele Rogers Holdings si Beeland Interests.

Viata in Singapore si sfaturi pentru cariera

Intrebat despre avantajele si dezavantajele de a locui in Singapore, Jim Rogers a spus ca ii pare rau doar ca nu sunt atat de multe facilitati pentru biciclisti precum in Statele Unite, care este o tara mult mai prietenoasa cu biciclistii.

Rogers a povestit ca o zi obisnuita din viata sa in Singapore incepe la 6 dimineata pentru ca fiicele acestuia trebuie sa ajunga la scoala devreme.

"Le duc la scoala pe bicicleta, ma intorc, fac exercitii si chiar acord interviuri in timp ce fac exercitii. Apoi, imi iau fiicele de la scoala. Iau pranzul cu ele. Dupa-amiaza am intalniri, stau pe calculator sau ce mai este nevoie. Seara, iau cina in familie sau ies in oras cu sotia mea", a relatat trader-ul.

Rogers va veni pentru prima data in Romania in 4 aprilie, cand va participa la editia inaugurala a Chartered Financial Analyst (CFA) Central and Eastern Europe Investment Conference, eveniment ce va avea loc in Bucuresti.

Considerat unul dintre “magicienii” pietelor emergente, Jim Rogers va aborda problematici precum pozitionarea pietelor mature fata de pietele in curs de dezvoltare, solutiile neconventionale pe care aceste piete le dau provocarilor actualei recesiuni si rolul pe care economiile asiatice vor si pot sa il joace in Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri