CVC Capital Partners a contractat Goldman Sachs pentru a pregati listarea unei participatii la Formula Unu, printr-o oferta publica initiala care ar evalua organizatia responsabila de cel mai popular sport automobilistic la 10 miliarde de dolari, a declarat pentru FT o sursa apropiata situatiei, scrie Mediafax.
Banca americana de investitii trebuie mai intai sa determine viabilitatea listarii Formula Unu, iar bursa vizata va fi cel mai probabil cea de la Singapore, potrivit persoanei citate.

Directorul general al Formula Unu, Bernie Ecclestone, a declarat in noiembrie ca grupul ar trebui sa se listeze la Singapore pentru a profita de interesul tot mai ridicat al Asiei pentru acest sport.

Ecclestone a mai spus atunci ca fondul britanic de capital privat CVC Capital Partners, care a cumparat in 2006 participatia majoritara la Formula Unu, ar avea mai mult de castigat daca ar lista organizatia la Singapore, in loc sa o vanda.

Formula 1 se bazeaza pe Asia si Orientul Mijlociu pentru cresterea afacerilor, pe fondul problemelor economice si financiare din Europa. Circuitul mondial organizeaza acum curse Grand Prix in India, China, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud si Singapore. Franta nu mai gazduieste un mare premiu, din cauza costurilor, iar Italia si Germania au renuntat la cate una dintre cele doua curse organizate anual in fiecare tara.

Sky News a transmis luni ca CVC a angajat Goldman Sachs pentru a studia plasarea partiala a participatiei pe care o detine la Formula Unu. Reprezentantii CVC si Goldman Sachs au refuzat sa comenteze informatiile privind o posibila oferta publica initiala.

CVC a devenit actionarul majoritar al Formula Unu in 2006. Organizatia are 200 de angajati si are vanzari anuale de 1,17 miliarde euro, potrivit celor mai recente informatii.

Fondul britanic si echipele de Formula Unu negociaza termenii viitorului acord comercial pe trei ani, cel existent expirand dupa sezonul 2012, care a inceput duminica la Melbourne. Pentru sezonul 2012 mai sunt programate 19 intreceri Grand Prix.

Singapore a intrat in circuitul F1 in 2008, guvernul sprijinind dezvoltarea unui Grand Prix local pentru a atrage turisti. In 2007, guvernul de la Singaproe anunta ca va finanta 60% din costurile organizarii unui Mare Premiu local.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri