Traderul elvetian de ingrasaminte si cereale Ameropa a finalizat preluarea Azomures Targu-Mures (AZO), prin intermediul firmei Pelican Fertilizers, scrie Mediafax.
"Pelican Fertilizers este noul detinator a 100% din actiunile Eurofert Investments, precum si a 100% din actiunile Azomures Holdings, care detin impreuna in mod direct 75,8% din titlurile Azomures", se arata intr-un comunicat al Chimpex Constanta (CHEM), trasmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Azomures detine 90,42% din actiunile Chimpex. In comunicat nu se precizeaza valoarea tranzactiei.

Tranzactia include si preluarea Chimpex de catre Pelican Fertilizers si a fost aprobata de Consiliul Concurentei in urma cu o saptamana.

Ameropa si investitorii turci care controleaza Azomures, respectiv Eurofert si Azomures Holdings, au anuntat in noiembrie 2011 ca au incheiat o "serie de intelegeri" pentru cumpararea producatorului de ingrasaminte chimice din Targu Mures.

Ameropa detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.

Titlurile Azomures se tranzactioneaza miercuri la BVB la pretul de 1,799 lei, in scadere cu 0,06%. Combinatul are o capitalizare de 946,3 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri