Consiliul de Administratie al producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) propune actionarilor majorarea capitalului social cu aproape 30%, de la 56,8 milioane lei la 73,2 milioane lei, informeaza Mediafax.
Propunerea ar urma sa fie discutata intr-o AGA programata pentru 26 aprilie, potrivit unui proiect de modificare a actului constitutiv transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Suma de 16,4 milioane lei ar putea proveni din profitul inregistrat anul trecut de companie, de 20 milioane lei (4,7 milioane euro).

Antibiotice Iasi nu a mai distribuit dividende din 2009, cand a acordat un dividend de 0,0167 lei/actiune, din profitul consemnat in 2008. In urmatorii doi ani, compania a capitalizat profitul, iar capitalul social a crescut de la 45,4 milioane lei la 56,8 milioane lei.

Printre modificarile prevazute figureaza si reducerea numarului de membri ai Consiliului de Administratie de la sapte la cinci.

Cifra de afaceri a producatorului de medicamente a crescut anul trecut cu 15%, de la 243,6 milioane lei la 281,8 milioane lei (66,5 milioane de euro).

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, compania estimeaza un profit brut in crestere cu 13%, la aproape 30 milioane lei. Veniturile ar urma sa urce cu 9,4%, la 331,2 milioane lei, iar cheltuielile cu 9,1%, la 301,3 milioane lei.

Conform celor mai recente raportari, Ministerul Sanatatii detine 53,02% din actiuni, iar SIF Oltenia (SIF5) are 10,09% din titluri.

Pretul actiunilor Antibiotice Iasi a scazut anul trecut cu 1,31%, la 0,414 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 235,1 milioane lei (53,7 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri