Consiliul de Supraveghere al Prodplast Bucuresti (PPL) va fi mandatat sa realizeze investitii de pana la 5 milioane de euro pe piata de capital, la cererea omului de afaceri Florin Pogonaru, care controleaza indirect 51,49% din capitalul producatorului de mase plastice.
Banii ar urma sa fie folositi pentru cumpararea de actiuni in cadrul unor oferte publice initiale, majorari de capital la firme listate, investitii in titluri cu lichiditate ridicata si participarea la capitalizarea unor fonduri de investitii.

Propunerea lui Pogonaru figureaza pe ordinea de zi a unei AGA, programata pe 27 aprilie.
Firma a anuntat recent ca isi va intrerupe activitatea pe termen nedeterminat, de la 1 mai, in urma inceperii unui proces de relocare.

Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

Pogonaru, a declarat recent ca terenul apartine Prodplast imobiliare, iar constructiile vor fi demolate, urmand ca productia sa fie relocata. In ceea ce priveste viitorul proiect de pe acest teren, omul de afaceri a spus ca nu e nimic definitivat.

Pogonaru, care ocupa si pozitia de presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), detine concertat cu alte firme 51,49% din actiunile Prodplast, iar SIF Oltenia controleaza 23,63% din titluri.

Cifra de afaceri a producatorului de mase plastice a crescut anul trecut cu 11%, la 53,8 milioane lei (12,7 milioane euro), iar profitul aproape s-a dublat, la 2,9 milioane lei (691.000 de euro).

Prodplast are un capital de 17 milioane lei, divizat in 17 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Actiunile Prodplast, listate la BVB, au inchis sedinta de tranzactionare de vineri la un pret de 0,9 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 15,36 milioane lei (3,5 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri