Bursa de la Bucuresti a incheiat sedinta in scadere cu 0,26%, intr-o piata unde caderea Guvernului a influentat marginal cotatiile si dominata de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea si SIF Transilvania, care au acoperit peste 80% din rulajul zilei, informeaza Mediafax.
Anuntul ca Guvernul Ungureanu a fost demis nu a avut impact pe piata bursiera, astfel ca in jurul orei 15:30, la aproximativ o jumatate de ora de la aflarea votului la motiune, indicelui general BET-C era in coborare cu doar 0,8%.

Ulterior, piata a revenit usor spre nivelul dinainte de caderea Guvernului si a incheiat ziua in scadere cu 0,26%.
La inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,35%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,19% peste nivelul de joi.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era cu 0,5% mai jos decat joi . Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Oltenia (SIF5) au fost oprite de la tranzactionare pentru derularea AGA si informarea investitorilor cu privire la hotararile luate de actionari.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a inchis sedinta in scadere 0,34%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Aproape jumatate din actiunile listate la BVB au fost oprite de la tranzactionare si vineri, pentru derularea AGA si pentru informarea investitorilor cu privire la deciziile actionarilor. Pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea "Internationale" sunt listate actiuni emise de 79 de companii.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 24,6 milioane lei (5,6 milioane euro), valoare cu 30% peste decat rulajul sedintei precedente, de 18,9 milioane lei (4,3 milioane euro).

Titlurile Fondul Proprietatea si SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piata, cu transferuri de 10,2 milioane lei si, respectiv, 9,9 milioane lei. Cele doua actiuni au asigurat peste 82% din lichiditatea bursei. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Fondului Proprietatea a fost realizata la 0,5595 lei, pret in scadere cu 0,44%, iar titlurile SIF Transilvania au crescut cu 1,38%, la 0,737 lei.

La inchiderea sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene avansau cu pana la 1,32%. Bursele au deschis ziua in scadere, influentate de retrogradarea ratingului Spaniei cu doua trepte de catre agentia de evaluare Standard & Poor's (S&P), insa apoi au revenit pe verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri