Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a inregistrat in primul trimestru pierderi de 82,8 milioane lei (19 milioane euro), fata de un rezultat negetiv de 2,64 milioane lei in primele trei luni din anul precendent.
Veniturile totale s-au redus cu 49,3%, de la 519,7 milioane lei la 263,4 milioane lei, iar cheltuielile au fost cu 33,7% mai mici, ajungand de la 522,4 milioane lei la 346,2 milioane lei, scrie Mediafax.

Cifra de afaceri a cobrat cu 45,2%, la 254,4 milioane lei, de la 464,7 milioane lei in perioada ianuarie-martie 2011, reiese din raportul trimestrial transmis bursei.

Firma avea la finalul lunii martie datorii de 2,55 miliarde de lei, cu 8,6% mai mari, iar creantele au scazut cu 42,9%, la 162,6 milioane lei.

Oltchim vizeaza venituri in usoara coborare fata de 2011 si "profit zero", de la pierderi de 270 milioane lei in urma cu un an.

Combinatul chimic a inregistrat pierderi din 2007 pana anul trecut, in valoare totala se ridica la 1,01 miliarde de lei. Ultimul an in care combinatul a avut profit a fost 2006, dar castigul a fost modest.

Compania Oltchim este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital, si va fi privatizata. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,31% din titluri) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, prin intermediul Nachbar Services (14,02%).

Companiile TISE (Rusia), PCC SE (Germania), Pegamont Ploiesti si Aisa Invest din Cluj, firma detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, au depus oferte neangajante pentru participarea la privatizarea combinatului chimic.

Cele mai recente tranzactii cu actiunile au fost derulate la BVB miercuri, la pretul de 0,87 lei pe unitate, in scadere cu 2,25%. Combinatul chimic are o capitalizare de 298,6 milioane lei (67,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri