Banca Transilvania (TLV) a intrat in actionariatul SSIF Broker (BRK), preluand un pachet de 6,91% din titluri de la unul dintre actionarii importanti ai firmei de brokeraj, omul de afaceri Ioan Cartis, in contul unei datorii a acestuia catre banca si care era garantata cu actiunile detinute, scrie Mediafax.
Sucursala din Timisoara a Bancii Transilvania a preluat la 8 mai pachetul de actiuni prin transfer direct de proprietate, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Banca Transilvania a incercat de la finalul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie sa vanda pachetul de actiuni prin oferta speciala la bursa, insa nu a reusit sa obtina pretul dorit. Titlurile erau scoase la vanzare intr-o executare silita a lui Cartis pentru un imprumut pe care nu il rambursase.

Calculat la pretul de la Bursa de la data transferului catre Banca Transilvania, pachetul preluat era evaluat la 2,3 milioane lei (536.000 de euro), iar in functie de cea mai recenta cotatie de la bursa valoarea este de 2,1 milioane lei (484.000 de euro).

Potrivit celor mai recente informatii, Cartis detinea anterior executarii silite un pachet de 8,25% din actiunile SSIF Broker. In urma transferului catre Banca Transilvania, participatia sa a scazut la 1,34%.
SIF Muntenia este cel mai mare actionar al SSIF Broker, cu o participatie de 12,53%.

In a doua parte a sedintei bursiere de joi, actiunile firmei de brokeraj erau in crestere cu 0,76%, la 0,0925 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei de brokeraj este de 31,3 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri