Italia si Germania au vandut miercuri obligatiuni in valoare de 6,5 miliarde de euro, respectiv de 4,04 miliarde euro, la randamente in crestere, determinand scaderea cotatiilor actiunilor la bursele europene, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Trezoreria italiana a vandut titluri de 6,5 miliarde de euro pe termen de un an, cu un randament de 3,972%, cu 1,63 puncte procentuale peste cel de 2,34% obtinut la o licitatie din luna mai. Cererea a fost de 1,73 ori oferta, in scadere de la 1,79 ori luna trecuta.

Randamentul obligatiunilor italiene pe 10 ani era la ora 11:54 (ora Romei) in scadere cu 0,04 puncte, la 6,13%, aducand spread-ul fata de obligatiunile germane la 4,63 puncte procentuale.

Trezoreria de la Roma urmeaza sa liciteze joi obligatiuni de 4,5 miliarde de euro cu maturitate mai lunga.

Germania a vandut obligatiuni pe termen de 10 ani in valoare de 4,04 miliarde de euro, cu un randament mediu de 1,52%, in crestere de la 1,47% la o licitatie din luna mai. Investitorii au licitat pentru obligatiuni de 5,81 miliarde de euro, peste limita maxima de 5 miliarde de euro stabilita de Bundesbank.

Actiunile europene au scazut in urma informatiilor, indicele Stoxx 600 fiind in declin cu 0,6% la ora 10:39, ora Londrei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri