Compania Hong Kong Exchanges & Clearing a convenit cu conducerea London Metal Exchange (LME), cea mai mare piata de metale din lume, preluarea LME pentru 1,4 miliarde de lire sterline (1,7 miliarde de euro), potrivit Bloomberg, informeaza Mediafax.
Oferta va fi recomandata de toti directorii LME, piata cu o istorie de 135 de ani, la prezentarea in fata actionarilor, potrivit unui comunicat al Hong Kong Exchanges. Acordul va fi transmis actionarilor in termen de circa trei saptamani, iar o reuniune va avea loc inainte de finalul lunii iulie.

LME va fi prima achizitie in strainatate pentru Hong Kong Exchanges, care obtine astfel locatii in exteriorul Chinei si posibilitatea de a oferi tranzactii cu materii prime, in timp ce LME va avea oportunitatea de a intra pe piata din China.

Alaturi de Hong Kong Exchanges, al doilea mare operator bursier din lume dupa valoarea de piata, in cursa finala pentru LME s-a aflat si Intercontinental Exchange (ICE), a doua mare piata pentru contracte futures din SUA.

LME este controlata de peste 60 din cei 94 de membri ai pietei, cele mai mari participatii fiind in posesia JPMorgan Chase, Goldman Sachs si companiei Metdist.

Actiunile Hong Kong Exchanges au scazut in acest an cu 9,4%, iar valoarea companiei a ajuns la 15,66 miliarde de dolari. Hong Kong Exchanges a pierdut recent prima pozitie la nivel global, dupa valoarea de piata, in fata CME Group.

China este cel mai mare cumparator de metale din lume.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri