Pierderile primelor zece firme de brokeraj de pe Bursa care si-au anuntat rezultatele financiare pe 2011 au ajuns la 23,7 milioane lei. In ciuda rezultatelor per ansamblu negative, Swiss Capital a reusit sa faca un profit net de aproape 6 milioane lei, cifra pe care 42 din cele 76 de companii listate n-au reusit sa o atinga in ultimul an.
(Nu au fost luate in calcul diviziile de brokeraj din grupurile bancare, care isi raporteaza rezultatele cumulat, la nivel de grup)

De altfel, Swiss Capital a fost anul trecut cel mai puternic broker de pe Bursa, dupa ce a intermediat tranzactii de 5,1 miliarde lei, adica 22% din piata. Firma condusa Bogdan Juravle a facut un profit financiar de 3,7 milioane lei si un profit din exploatare de 3,2 milioane lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Urmeaza Confident Invest, cu un profit de 224.000 lei si Tradeville, care anul trecut a marcat un castig de 207.000 lei. Si firma timisoreana Romcapital a reusit sa evite pierderile, castigul raportat fiind insa unul minor (173 lei).

Cele mai mici pierderi din randul brokerilor luati in considerare le-au inregistrat IFB Finwest si Intercapital Invest, cu minusuri in bilant de 339.000 lei, respectiv 1,9 milioane lei.

Dupa cele doua firme independente urmeaza diviziile de brokeraj ale Bancii Carpatica, UniCredit Tiriac Bank si Banca Transilvania. Astfel, Carpatica Invest a pierdut 3,8 mil. lei, Unicredit CAIB Securities a pierdut 4 mil. lei, iar BT Securities a inregistrat un minus de 4,5 mil. lei.

Topul este inchis de Broker Cluj, singura firma de intermediere listata, care si-a anuntat pierderile de 15,6 milioane lei inca de la inceputul anului. Rezultatul companiei a fost puternic influentat de provizioanele constituite pentru acoperirea pierderilor nemarcate din portofoliul de actiuni detinute la sfarsitul anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri