Nuclearelectrica a reluat procesul de selectare a intermediarului care va asista listarea producatorului de electricitate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), suspendat in luna mai, si a stabilit data de 10 septembrie ca nou termen pentru depunerea ofertelor.
Initial, Nuclearelectrica a anuntat ca asteapta pana pe 21 mai oferte de la brokerii interesati sa asiste listarea, insa pe 15 mai a suspendat procesul din cauza dezinteresului manifestat de brokeri. Compania mentiona atunci ca va relua selectarea intermediarului.

Ofertele in cadrul noului proces de selectare pot fi depuse pana pe 10 septembrie, ora 10:00, la sediul Nuclearelectrica, iar o ora mai tarziu acestea vor fi deschise, potrivit unui anunt al companiei, scrie Mediafax.

Caietul de sarcini costa 8.000 de euro, plus TVA. Participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de 25.000 de euro. Ofertele vor avea o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Lansarea ofertei a fost avizata de Guvern in ianuarie si prevede listarea prin vanzarea unui pachet de 10% din actiunile companiei.

Titlurile care vor fi vandute vor fi emise in cadrul unei majorari de capital social cu 11,07%, iar statul va renunta la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariat. Fondul Proprietatea are in prezent 9,72% din actiuni isi va putea mentine participatia daca va subscrie 1,077% din titlurile care vor fi emise.

Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei. Statul detine prin Ministerul Economiei 90,27% din actiuni.

Nuclearelectrica produce, prin cele doua reactoare de la Cernavoda, aproximativ 18% din energia electrica la nivel national.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,588 miliarde lei (374,8 milioane euro), in crestere cu 4,9%, si un profit net de 95 milioane lei (22,4 milioane euro), de aproape sase ori peste castigul din 2010, potrivit informatiilor transmise Ministerului Finantelor Publice.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Oferta Transelectrica s-a incheiat cu succes la finalul lunii martie, iar intermediarii pentru ofertele Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica si Tarom au fost deja selectati. Intre timp, Hidroelectrica a intrat in insolventa, astfel ca listarea va fi amanata, iar termenele inaintate in prima parte a anului de reprezentantii statului pentru ofertele la Transgaz (iunie) si Tarom (mai) au fost depasite.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri