Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), a fost numit administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al combinatului Oltchim (OLT) si a preluat functia de presedinte al CA, informeaza Mediafax.
Consiliul de Administratie a luat act de demisia prezentata de domnul Nicolae Rotileanu si a numit ca administrator provizoriu, pana la desemnarea noilor administratori de catre Adunarea Generala a Actionarilor, in conditiile prevazute de OUG n.r. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, pe domnul Rodin Traicu - secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In sedinta din data de 27.07.2012 (...) administratorii l-au ales pe domnul Rodin Traicu pentru functia de presedinte al CA al Oltchim", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Rotileanu a fost numit administrator provizoriu la Oltchim pe 21 iunie, odata cu numirea altui administrator temporar, Mihai-Radu Saptefrati. Atunci, ei i-au inlocuit pe Karoly Borbely si Adrian-Catalin Bulboaca. Borbely era presedintele CA al Oltchim.

Torileanu, fost consilier de stat al premierului Calin Popescu Tariceanu, a fost numit la finele lunii mai in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, unde l-a inlocuit pe Karoly Borbely. El a mai facut parte din Consiliile de Administratie la Loteria Romana, Hidroelectica, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" si Fondul Proprietatea.

Oltchim se numara printre primele companii de stat pentru care Guvernul a anuntat ca va avea management privat.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania PCC SE, inregistrata in Germania. PCC detine 18,32% din actiuni, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, are 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Actiunile Oltchim au inchis sedinta bursiera de vineri in crestere cu 0,71%, la 0,85 lei. La aceasta cotatie, combinatul are o capitalizare de 291,7 milioane lei (63,2 milioane de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri