Producatorul de componente pentru industria aeronautica Turbomecanica (TBM) a inregistrat in primul semestru pierderi de 4,4 milioane lei (1 milion de euro), cu 34% mai mici decat in perioada similara a anului trecut, iar cifra de afaceri a crescut cu 9%, la 23,3 milioane lei (5,3 milioane euro), informeaza Mediafax.
Compania a consemnat in primele sase luni ale anului trecut pierderi de 6,7 milioane lei si o cifra de afaceri de 21,4 milioane lei.

Veniturile din primul semestru al acestui an au avansat cu 16%, la 29,2 milioane lei (6,6 milioane euro), iar cheltuielile au urcat cu 5%, la 33,6 milioane lei (7,6 milioane euro), potrivit informatiilor transmise, luni, de Turbomecanica Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In primele sase luni ale anului trecut, compania a inregistrat venituri de 25,2 milioane lei si cheltuieli de aproape 32 milioane lei.

La finele lunii iunie, compania avea datorii de 90,2 milioane lei, cu putin peste obligatiile de plata de la inceputul anului, de 90 milioane lei.

Actionarii Turbomecanica au decis in luna mai vanzarea de terenuri si cladiri in suprafata de cel mult 95.000 de metri patrati situate in sectorul 6 din Capitala si in comuna Dragomiresti - Vale, judetul Ilfov. Activele care vor fi scoase la vanzare sunt disponibilizate in urma procesului de reconfigurare a fluxurilor tehnologice si reamplasare a acestora, iar vanzarea se va face "in cele mai bune conditii comerciale ale pietei si cu efect optim asupra echilibrarii financiare a societatii".

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumparat un teren de peste cinci hectare in zona industriala Bucuresti Parc Vest pentru relocarea capacitatii de productie, pentru 11,6 milioane lei, dar pana in prezent productia nu a fost mutata.

Compania are un capital social de 36,9 milioane lei, divizat in 369,4 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei, Radu Viehmann, detine 25,92% din actiuni. Alta persoana fizica, Dana Maria Ciorapciu, controleaza 15,16% din titluri.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Turbomecanica a fost realizata vineri, cand pretul a urcat cu 12,45%, la 0,0289 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 10,6 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri