Brokerii de la Tradeville spun ca vor sa mai aduca inca zece actiuni straine pe Bursa de la Bucuresti (BVB). Titlurile Facebook nu vor lipsi din urmatoarea transa, chiar daca, cel putin pana in prezent, evolutia din piata a retelei de socializare a dezamagit.
In piata ATS a Bursei sunt tranzactionate, in prezent, 20 de actiuni straine, majoritatea fiind aduse in piata de Tradeville, care este si market maker pentru o parte din acestea.

“Ne propunem sa marim ATS-ul si chiar avem in plan sa aducem inca cinci noi actiuni europene, speram, luna aceasta. Pana la sfarsitul anului, undeva in toamna, vrem sa aducem si alte cinci actiuni americane, iar Facebook este batuta in cuie”, a declarat Victor Stanila, PR manager Tradeville.

Cele cinci actiuni europene care vor intra in oferta BVB sunt cele ale Deutsche Bank, BMW, Allianz, OMV si Siemens.

In ceea ce priveste Facebook, actiunile retelei ar urma sa intre in “transa” titlurilor de peste ocean. Listata pe bursa americana Nasdaq in luna mai, Facebook a ajuns de la un pret de IPO de 38 dolari, la 20,72 dolari in prezent, o scadere de peste 45% in mai putin de trei luni de zile.

“Nu ne-am speriat de Facebook. Am asteptat doar sa se stabilizeze pretul actiunii si sa anunte primele rezultate financiare pana sa incercam sa o aducem pe ATS”, spune Victor Stanila.

Tradeville a avut anul trecut un profit de 207.000 lei, pe fondul unei cifre de afaceri de 6 mil. lei, a doua cea mai mare din piata neluand in calcul diviziile de brokeraj ale bancilor, care isi raporteaza rezultatele cumulat, la nivel de grup.

Reprezentantii firmei de brokeraj spun ca vizeaza primul loc in topul afacerilor (n.red ocupat anul trecut de Swiss Capital, cu o cifra de 18 mil. lei), in vreme ce la nivelul rulajelor intermediate firma vrea sa revina in top 10, dupa ce anul trecut a ocupat locul 15.

“Nu cred ca pentru brokerii din piata romaneasca anul 2012 va fi unul bun sau prost doar in functie de realizarea sau nerealizarea ofertelor publice desfasurate de catre statul roman. Intr-un fel conteaza mai mult daca vom avea un trend pozitiv puternic, in functie de stirile care mai vin de pe plan international, pentru ca in general firmele de brokeraj locale pot face bani din cresterea numarului tranzactiilor aproape doar atunci cand cotatiile actiunilor cresc. Din cauza ca practic nu avem short selling, cand piata scade este foarte greu sa faci bani din activitatea de brokeraj si putini mai sunt cei care tranzactioneaza”, mentioneaza Stanila.

Bursa de la Bucuresti a crescut in acest an cu aproximativ 10%, in vreme ce rulajul mediu zilnic a fost de 7,4 mil. euro (luand in calcul atat deal-urile, cat si oferta publica facuta in primavara de Transelectrica).

Sursa imagine:
officialpsds.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri