SIF Moldova (SIF2) si-a redus expunerea pe sectorul financiar dupa ce a vandut in primul semestru actiuni BRD si Erste, in vreme ce detinerile de la companiile miniere au ajuns la 1,5% (15,8 mil. lei) din totalul activului net. Vanzarile de actiuni au facut ca veniturile societatii sa urce de aproape trei ori in S1 2012, pana la 207,2 mil. lei (47 mil. euro).
SIF Moldova a vandut in S1 circa 1% din actiunile BRD si 0,11% din titlurile Erste Bank. In acest context, SIF2 a fost cea mai profitabila societate de investitii financiare in intervalul ianuarie – iunie 2012, cu un rezultat net de 128,8 mil. lei. In S1 2011, societatea inregistrase un profit de 33,5 mil. lei.

Un sfert din activele nete ale SIF2 (257,7 mil. lei) erau investite la sfarsitul lunii iunie in actiuni ale unor companii straine. Principalele detineri erau cele din cadrul Erste Bank si OMV.

De asemena, SIF Moldova detine actiuni ale Bursei de Valori din Varsovia si in cadrul mai multor companii miniere canadiene, precum Goldcorp, Barrick Gold Corp. sau Gabriel Resources, dezvoltatorul proiectului Rosia Montana.

SIF2 si-a dublat numarul de actiuni detinute in cadrul Gabriel Resources, ajungand la 0,12% din capitalul companiei. Valoarea pachetului de la Gabriel Resources este de aproape 1 mil. euro.

Cheltuielile cu salariile au fost de 18,5 mil. lei in primul semestru din 2012, cu 74% mai mult decat suma inregistrata in acelasi interval de anul trecut.

„In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012, salariatii au beneficiat de: participare la profit in suma de 9,67 milioane lei, tichete de masa in suma de 65.862 de lei, cursuri de perfectionare in suma de 6.420 lei. Drepturile banesti ale directorilor se aproba de catre Consiliul de Administratie, prin contractul de management. Salariile si indemnizatiile administratorilor reprezinta 34,21% din totalul cheltuielilor salariale ale societatii. Administratorii au beneficiat de participare la profit in suma de 3,94 milioane lei (2011 - 1,96 milioane lei)", se mentioneaza intr-un raport al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri