Titlurile au fost cumparate la un pret mediu de 0,378 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de nivelul de la finalul sedintei de joi, rezulta dintr-o raportare transmisa Bursei de intermediarul operatiunii, .

Cea mai mare parte a actiunilor au fost achizitionate prin trei deal-uri, iar restul direct din piata principala.

Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,094% din capitalul social al companiei petroliere, pentru aproape 19 milioane lei (4,3 milioane euro).

Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV si au platit aproape 2 milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.

Franklin Templeton administreaza . Cele doua companii sunt reprezentate in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.

Citeste si:

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin , un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de vineri in crestere nesemnificativa, cu 0,05%, la 0,3781 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 21,417 miliarde lei (4,775 miliarde euro).