Fonduri administrate de Franklin Templeton au cumparat vineri pachete de actiuni reprezentand cumulat 0,012% din titlurile OMV Petrom (SNP), pentru 2,6 milioane lei (580.000 de euro), potrivit Mediafax.
Titlurile au fost cumparate la un pret mediu de 0,378 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de nivelul de la finalul sedintei de joi, rezulta dintr-o raportare transmisa Bursei de intermediarul operatiunii, ING Bank.

Cea mai mare parte a actiunilor au fost achizitionate prin trei deal-uri, iar restul direct din piata principala.

Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,094% din capitalul social al companiei petroliere, pentru aproape 19 milioane lei (4,3 milioane euro).

Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV Petrom si au platit aproape 2 milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.

Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de vineri in crestere nesemnificativa, cu 0,05%, la 0,3781 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 21,417 miliarde lei (4,775 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri