Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, ales la inceputul lunii iulie, a cerut convocarea AGA pentru a supune la vot rezilierea contractul de administrare incheiat cu SAI Muntenia Invest si declansarea actiunii in raspundere contra administratorului pentru daune cauzate societatii, conform Mediafax.
Reprezentanti actionarilor SIF au anuntat ca vor sa rezilieze contractul de administrare incheiat cu Muntenia Invest, motivand lipsa cresterii performantei portofoliului societatii de investitii si incalcarea prevederilor privind prevenirea pierderilor.

Pentru schimbarea administratorului este necesar modificarea actului constitutiv, intrucat Muntenia Invest figureaza ca administrator. Statutul poate fi schimbat doar in AGEA, unde pentru validare este necesar un cvorum de 75% la prima convocare si 50% la a doua convocare.

Pe ordinea de zi a sedintei AGA solicitata de Consiliul Reprezentantilor se afla si aprobarea conditiilor privind rezilierea contractului incheiat cu administratorul, precum si aprobarea incheierii unui nou contract de administratare.

Solicitarea Consiliului "se afla in analiza, SAI Muntenia Invest urmand sa informeze investitorii cu privire la evolutia evenimetului raportat", potrivit unui comunicat transmis Bursei.

"Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a hotarat, in sedinta consiliului din data de 21 august 2012, convocarea administratorului SAI Muntenia Invest la conciliere directa in vederea rezilierii contractului de administrare incheiat intre SIF Muntenia si SAI Muntenia Invest. Totodata, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor (..) a hotarat, in aceeasi sedinta, adoptarea unor hotarari care sa asigure ca administratorul SAI Muntenia Invest va derula, pana la finalizarea formalitatilor privind convocarea administratorului la conciliere directa si rezilierea contractului de administrare, acte si operatiuni cu respectarea legii, a drepturilor si a intereselor SIF Muntenia", se arata in comunicatul Consiliului Reprezentantilor Actionarilor catre Muntenia Invest, CNVM si Bursa de la Bucuresti.

Reprezentantii actionarilor mentioneaza ca decizia a fost luata in urma unei analize a activitatii SAI Muntenia Invest in calitate de administrator al SIF Muntenia.

"In urma analizei activitatii administratorului SAI Muntenia Invest, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a constatat lipsa cresterii performantei portofoliului de instrumente financiare ale SIF Muntenia si incalcarea de catre administrator a prevederilor din contractul de administrare referitoare la prevenirea, inlaturarea si limitarea pierderilor", se mai spune in comunicat.

Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a fost schimbat la AGA din 7 iulie, noua componenta fiind aleasa de catre un grup de investitori "revolutionari" intr-o sedinta maraton de peste 33 de ore. Noul Consiliu este format din 11 reprezentanti alesi de un grup de actionari care au sustinut propunerile omului de afaceri omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din titlurile SIF Muntenia, si a fondului de investitii ING International Romanian Equity.

Miza pentru Consiliu a fost data de faptul ca acesta are dreptul sa negocieze contractul cu administratorul SIF Muntenia, societatea de administrare a investitiilor Muntenia Invest. Totodata, Consiliul supravegheaza activitatea administratorului SIF.

La finele lunii iulie, SIF Muntenia avea un activ net de 1,054 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri