Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) nu exclude o investitie de tipul joint-venture in compania de stat Cupru Min Abrud, pentru ca vanzarea de actiuni este blocata in instanta de Roman Cooper, a declarat miercuri seful Oficiului, Remus Vulpescu.
"Nu este exclusa o investitie de tipul joint-venture (cu participarea statului si a unui investitor privat - n.r.). Privatizarea prin vanzarea de actiuni este blocata de procesul intentat de Roman Copper, care cere in instanta obligarea statului roman sa semneze contractul de privatizare", a afirmat Vulpescu.

Licitatia pentru privatizarea Cupru Min a fost castigata in luna aprilie de compania canadiana Roman Copper, iar ulterior o alta firma din Canada, Valhalla Resources, a intrat in consortiu cu Roman Copper in incercarea de a cumpara Cupru Min.

Roman Copper este detinuta de Bayfront Capital Partners (Canada) si a fost infiintata anul trecut, special pentru participarea la privatizarea Cupru Min.

Roman Copper a atacat in instanta statul roman, acuzand OPSPI ca "a incetat unilateral discutiile" cu firma canadiana pentru Cupru Min Abrud, desi aceasta castigase licitatia pentru preluarea societatii miniere.

Reluarea procesului de trecere in proprietate privata a Cupru Min a fost asumata in discutiile cu FMI. Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei, scrie Mediafax.

Fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri Lucian Isar afirma in luna mai ca solutia pentru CupruMin poate fi vanzarea, o asociere sub forma unei companii mixte sau listarea la bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri