Omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), a depus o oferta pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), informeaza Mediafax. La sediul OPSPI au mai ajuns Dan Diaconescu si Wojciech Zaremba, reprezentantul companiei PCC. Actiunile combinatului au fost suspendate de la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti.
Cu putin timp inainte de a fi suspendate, titlurile combinatului chimic erau in crestere cu peste 8% pe BVB.

Wojciech Zaremba
, reprezentantul companiei PCC SE, inregistrata in Germania, a ajuns la sediul OPSPI pentru a depune oferta pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT). [Citeste un interviu cu Zaremba].

Zaremba a intrat in sediul Ministerului Economiei fara sa faca vreo declaratie, transmite Mediafax.

La finele lunii iunie, PCC SE a anuntat ca actioneaza in mod concertat cu fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detinand impreuna 31,3% din actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT).

PCC a depus oferta de participare la privatizarea Oltchim si in primavara acestui an, alaturi de alte trei companii.
Inainte reprezentantilor PCC s-a aflat la sediul OPSPI pentru a depune oferta la privatizarea Oltchim omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR).

Stefan Vuza
nu a precizat prin ce firma a facut oferta de cumparare.

In primavara acestui an, Vuza a figurat printre cei patru investitori care au depus oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim, iar atunci documentele au fost inaintate de compania Aisa Invest din Cluj, pe care o controleaza indirect.

Firma Aisa Invest administreaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR). Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzesti, Somes Dej, Iaritex, Uzuc Ploiesti, Nova Textile Bumbac Pitesti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebes, Contactoare Buzau si Inav Bucuresti.

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a ajuns la sediul OPSPI, unde va depune o oferta pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT).

"Depun cea mai mare oferta si sigur castig", a spus Diaconescu la intrarea in sediul MInisterului Economiei si Comertului.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor de cumparare a Oltchim este luni, 17 septembrie, ora 12:00. Ofertele cu pretul propus vor fi deschise marti, 18 septembrie, iar in aceeasi zi va urma licitatia cu strigare.

Pana vineri caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumparat de 13 investitori.

In urma cu doua saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) se asteapta sa primeasca luni cel putin trei oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) si nu exclude o participare a unei mari companii din Rusia.

"Nu exclud, ba chiar imi doresc sa avem o oferta de la o mare companie rusa, direct sau prin afiliati", a declarat vineri seful OPSPI, Remus Vulpescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri