Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a castigat procesul impotriva kazahilor de la KazMunaiGaz, principalii actionari ai Rompetrol, prin care acestia cerusera deblocarea delistarii de pe Bursa de la Bucuresti a Rompetrol Rafinare (RRC), potrivit unui comunicat de presa al avocatilor de la Danila, Petre & Asociatii.
Firma de avocatura a reprezentat CNVM in procesul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie a absolvit integral CNVM de plata despagubirilor solicitate de catre The Rompetrol Group (TRG) – 153 mil. lei.

Decizia CNVM prin care a fost suspendat dreptul grupului Rompetrol de a derula procedura de retragere a actionarilor minoritari de la Rompetrol Rafinare in vederea delistarii companiei a fost contestata de TRG la Curtea de Apel Bucuresti.

Kazahii au ajuns la 98,6% din RRC dupa ce au desfasurat o oferta publica de preluare in 2009. Intre timp insa, statul a redevint actionar al Rompetrol Rafinare, cu o participatie de 44,69%.

TRG a incercat delistarea RRC dupa oferta, insa CNVM a blocat procedurile motivand prin faptul ca delistarea ar fi afectat interesele statului.

Rompetrol Rafinare era evaluata la sfarsitul sedintei bursiere de luni la 1,4 mld. lei (311 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri