Pe ultima suta de metri, lista candidaturilor pentru Consiliul de Administratie al Sibex s-a actualizat cu cateva nume noi, pe langa cele deja anuntate. Dintre acestea se remarca milionarul Alexander Hergan si avocatul Gabriel Biris.
Update: La scurt timp de la publicarea acestei stiri, candidatura lui Gabriel Biris a fost retrasa de pe site-ul Sibex

Alexander Hergan (foto)
, 66 de ani, s-a stabilit in Statele Unite ale Americii la varsta de 19 ani, iar 7 ani mai tarziu si-a inceput cariera in domeniul financiar la Merrill Lynch. Ulterior, a devenit membru al Bursei de Optiuni din Chicago prin propria sa firma. A revenit in tara in 1998 si a contribuit la infiintarea BMFMS (actuala Sibex). In prezent este membru in Consiliul Director a 6 companii din SUA.

Gabriel Biris este avocat asociat coordonator al Biris Goran SCPA, activand in domeniul juridic fiscal din 2002. Anterior a fost senior manager si consultant la companii de consultanta fiscal, audit si asistenta juridica. Asigura si a asigurat asistenta juridica si fiscal pentru mai multe companii din domeniul financiar, printer care Certinvest, Unicredit Romania, OTP Leasing sau Marfin Bank.

Zilele trecute si-a anuntat candidatura si Valentin Ionescu, fostul director al BVB si in prezent administrator la SIF Moldova.

Pe lista candidatilor a aparut si Ovidiu Petru, actualul director adjunct al Sibex, Iancu Stavrositu, presedinte si director general Interfinbrok Corporation, si Ciprian Costea, director la Nova Invest.

De asemenea, majoritatea membrilor actualului consiliu candideaza din nou, cu exceptia lui Gabriel Filimon care a demisionat pe 18 septembrie.

Astfel, Cristian Sima, Gabriel Miclaus, Dan Simionescu si Alexandru Gaitan si-au depus candidaturile. Desi Filimon a demisionat, numele sau apare pe lista candidatilor, dar nu si CV-ul printre cele publicate pana miercuri seara.

Actionarii se vor intalni intr-o AGA programata sa aiba loc sambata sau duminica (a doua convocare), principalul punct pe ordinea de zi fiind revocarea membrilor CA si alegerea unora noi.

Actualul consiliu de administratie al Sibex a fost ales in luna aprilie 2011, cand au fost alesi trei noi membri (Cristian Sima, Paul Miclaus, Alexandru Gaitan) si confirmati in functie reprezentantii SIF Muntenia si SIF Transilvania - Gabriel Filimon si Dan Simionescu. Filimon si-a anuntat demisia din functie incepand cu data de 18 septembrie.

Cristian Sima este actualul director si presedinte al Sibex, Paul Miclaus a fost vicepresedinte al CNVM, in vreme ce Alexandru Gaitan este manager de portofoliu la compania Frontier Capital Management, Londra.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri