Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat joi ca a dublat valoarea ofertei pentru preluarea Oltchim si ca ii pregateste o surpriza premierului Victor Ponta, aducand un investitor strain la combinatul din Ramnicu Valcea, scrie Mediafax.
"Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini imi interzice sa divulg valoarea. Ii pregatesc o surpriza premierului Ponta, caruia ii urez un sincer «La multi ani» (Ponta implineste joi 40 de ani, n.r.) si aduc un investitor strain", a afirmat Diaconescu la intrarea in sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.

Virgiliu Bancila, presedintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, a declarat ca grupul a depus doua oferte pentru Oltchim, ambele imbunatatite.

Una dintre oferte vizeaza combinatul, iar cealalta creantele, a spus Bancila. "Ne-am imbunatatit oferta. Avem doua oferte, cate una pe fiecare firma", a afirmat Stefan Vuza.

Pana luni, termenul limita initial, au depus oferte trei cumparatori: PCC SE, inregistrata in Germania, Dan Diaconescu si Stefan Vuza, prin firmele Chimcomplex si Aisa Invest.

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, seful OPSPI tinand cont cont de trei actiuni in instanta depuse de Dan Diaconescu si de solicitarea de amanare formulata de societati care reprezinta grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei actiuni in instanta, una impotriva unei hotarari AGA Oltchim, celelalte vizand suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie incheiat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri