Grupul austriac OMV a atras finantare de 1,5 miliarde euro prin emisiunea de obligatiuni cu maturitati la 10 si 15 ani, fondurile urmand sa fie utilizate si pentru rascumpararea datoriilor existente, scrie Mediafax.
OMV, actionarul majoritar al Petrom, a plasat obligatiuni de 750 milioane euro cu maturitatea in 2022 si un cupon de 2,62% si a atras alte 750 milioane euro prin titluri scadente in 2027, cu un cupon de 3,5%, potrivit unui comunicat transmis joi seara de OMV.

Obligatiunile au fost emise prin programul de finantare EMTN de 4 miliarde euro derulat de OMV pentru acces inlesnit la piete. Grupul a solicitat listarea titlurilor la Luxemburg si Viena.

Fondurile astfel obtinute vor fi utilizate atat pentru finantarea operatiunilor curente ale companiei, cat si pentru rascumpararea partiala a datoriilor.

OMV a lansat totodata oferte de rascumparare a eurobondurilor de 1 miliard de euro scadente in 2014 si a titlurilor de credit Schuldschein de 183 milioane euro, cu maturitatea in 2014 si 2016, pentru a extinde maturitatea medie a datoriilor companiei. Ofertele de rascumparare vor expira pe 26 septembrie si 1 octombrie.

Aranjorii emisiunii de eurobonduri pe termen lung sunt Barclays, Erste Group Bank, JPMorgan Securities plc si UniCredit Bank Austria. Rascumpararea obligatiunilor scadente in 2014 este intermediata de Citigroup si Societe Generale Corporate & Investment Banking.

Vanzarile grupului austriac au urcat in primul semestru cu 27%, la 20,3 miliarde euro, iar profitul net ajustat, atribuibil actionarilor, a avansat cu 61%, la 834 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri