Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) sa nu fie finalizata si a aratat ca in functie de rezultatul de vineri se va sti daca Oltchim va fi preluata de un nou actionar sau va intra in administrare speciala, transmite Mediafax.
Intrebat daca vineri va putea fi vandut combinatul Oltchim, Ponta a spus ca nu exclude nicio varianta.

"Nu stiu sa va raspund la intrebare, pentru ca e o procedura in curs. Imi doresc, dar nu exclud nici varianta sa nu fie finalizata procedura. Ne pregatim pentru ambele variante. (...) In functie de rezultatul de maine putem, dupa aceea, sa stim daca trecem la procedura de preluare practic de catre noul actionar sau daca trecem la o alta procedura de administrare speciala", a spus Ponta.

Intrebat daca il va primi in audienta pe Dan Diaconescu, asa cum a solicitat acesta, premierul a raspuns ca va face acest lucru "cu prima ocazie", insa in prezent nu poate interveni in procedura legala de privatizare a Oltchim.

"Cu prima ocazie. Acum e o procedura legala si eu nu am dreptul sa intervin in acea procedura legala. Este o comisie condusa de cei de la OPSPI, pana nu se finalizeaza aceasta procedura nu pot sa discut mai mult decat atat", a spus Ponta.

El a anuntat marti ca daca nicio oferta pentru Oltchim nu va fi satisfacatoare va fi instituita administrarea speciala, dar numai ca o solutie pe termen scurt, solutia pe termen lung fiind cooptarea unui investitor puternic.

Companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex si Dan Diaconescu au depus joi oferte pentru privatizarea Oltchim, vineri urmand sa aiba loc licitatia.

Compania PCC, actionar minoritar al Oltchim, a depus oferta atat pentru cumpararea actiunilor detinute de Ministerul Economiei la Oltchim, cat si pentru preluarea creantelor AVAS si Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro.

Omul de afaceri Stefan Vuza a depus doua oferte pentru achizitia actiunilor la Oltchim, prin firmele AISA Invest si Chimcomplex. El vrea sa preia doar creanta Electrica fata de Oltchim.

Dan Diaconescu a depus oferta doar pentru cumpararea actiunilor statului la combinatul chimic, nu si pentru cele doua creante. Initial, oferta sa a fost respinsa pentru ca ar fi fost depusa dupa ora 12:00, insa dupa o serie de discutii comisia de privatizare a acceptat documentele.

Diaconescu afirma ca are sustinerea unei mari companii de produse chimice pentru preluarea Oltchim, fara sa ofere detalii.

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit pana joi, 20 septembrie, la ora 12:00, seful OPSPI tinand cont cont de trei actiuni in instanta depuse de Dan Diaconescu si de solicitarea de amanare formulata de societati care reprezinta grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei actiuni in instanta, una impotriva unei hotarari AGA Oltchim, celelalte vizand suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie incheiat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri