25 Septembrie 2012 in Piete de capital

Diaconescu este la Ministerul Economiei: ,,Vreau sa semnez contractul"


Diaconescu este la Ministerul Economiei: ,,Vreau sa semnez contractul"
Castigatorul licitatiei pentru vanzarea actiunilor statului la Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Dan Diaconescu, a declarat ca vrea sa semneze luni, 24 septembrie, contractul cu OPSPI si ca banii sa intre imediat in conturile companiei, pentru plata salariilor si asigurarea capitalului de lucru.

"Vreau sa semnez astazi contractul, daca si Guvernul vrea", a declarat Diaconescu, pentru Mediafax, la intrarea in sediul Ministerului Economiei.

La randul sau, seful Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat ca este pregatit ca semnarea contractului sa aiba loc luni. Castigatorul licitatiei are zece zile pentru a vira banii in conturile Ministerului Economiei.

Ambii se afla, la ora transmiterii stirii, la sediul Ministerului Economiei.

Citeste si:

Diaconescu si Vulpescu aveau vineri, dupa licitatie, opinii diferite privind momentul semnarii contractului. Astfel, seful OPSPI ii comunicase lui Diaconescu ca spera sa semeneze luni contractul, dar castigatorul licitatiei spunea ca trebuie sa studieze acordul, fara sa ofere un termen concret pentru semnare.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Recomandare 5 intrebari-cheie despre telenovela Dan Diaconescu-Oltchim
Citeste si

mai multe articole din Piete de capital