Dan Diaconescu cere la Tribunalul Valcea anularea unei hotarari AGA de la Oltchim prin care creantele AVAS fata de aceasta unitate contin dobanzi de aproximativ 130 de milioane de euro, patronul OTV motivand ca statul nu poate vinde "dobanzile nedatorate", informeaza Mediafax.
Avocatii lui Dan Diaconescu au introdus, in 13 septembrie, o actiune la Tribunalul Valcea ce are ca obiect "actiune in anulare a hotararii AGA".

Dosarul are primul termen de judecata in 18 octombrie, iar prin aceasta actiune Dan Diaconescu urmareste eliminarea din creanta AVAS in cazul Oltchim a sumei de aproximativ 130 de milioane de euro, bani ce reprezinta dobanzi la datoria combinatului fata de AVAS.

Avocatul lui Diaconescu, Daniel Fenechiu, a declarat, marti, pentru mediafax, ca prin dosarul de la Tribunalul Valcea se contesta propunerea de includere a dobanzilor in creanta AVAS, pe motiv ca hotararea este nelegala, propunerea fiind facuta la mult timp dupa emiterea convocatorului.

Astfel, arata avocatul, includerea dobanzilor in creanta AVAS a fost facuta cu incalcarea procedurilor legale.

Aparatorul lui Diaconescu spune ca la creantele in euro, consolidate, nu se cer dobanzi si ca statul are o dubla calitate, respectiv cea de creditor prin AVAS si de debitor si actionar prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - OPSPSI.

Avocatul a adaugat ca includerea unor astfel de dobanzi in creantele AVAS duce la un precedent periculos ce ar putea afecta pe viitor aproximativ 2.000 de societati comerciale. Potrivit datelor prezentate de OPSPI, AVAS are asupra Oltchim o creanta de 165 milioane de dolari (obligatie principala) si 554 milioane de lei (dobanda finala).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri