In cursul noptii de joi spre vineri pe mai multe adrese de email ale colegilor de la Hotnews.ro si pe adresa jurnalistului Radu Soviani a parvenit un mesaj asumat de Cristian Sima, desi adresa de pe care a fost trimis mesajul nu are nicio legatura cu numele acestuia, ci apartinea unui intermediar. Va prezentam mai jos pasaje din scrisoare.

Partea a doua a scrisorii lui Sima:

Din cauza diferentei de fus orar nu am asistat in direct la propria mazilire media.Este surprinzator cum sunt analizat de psihologi care nu m-au cunoscut in viata lor si de analisti gata oricind sa-si dea cu parerea despre oricine si orice.

Au existat insa si citeva personaje pe care le-am cunoscut mai bine si ale caror reactii as vrea sa le comentez .

1.Marie Rose Mociornita: am cunoscut-o prin Robert Turcescu la cererea mea datorita faptului ca ma fascina inteligenta si mai ales coerenta ei in exprimarile televizate.Am invitat-o la masa , la pranz la Trattoria Roma. Dupa 5 minute m-a intrebat daca-mi iubesc sotia. Imi este jena sa va relatez raspunsul meu, a fost taios, dar nicidecum badaran. A devenit clienta odata cu Robert Turcescu.

Turcescu nu mi-a trimis niciun ban pentru ca si-a cumparat masina sau s-a razgandit. Doamna insa mi-a trimis 10000 de euro si a gastigat in citeva luni cam 20% si si-a retras banii.

2.Cosmin Gusa: l-am cunoscut in platourile tv si intr-o zi, in plina campanie electorala pentru presedentie in 2009, m-a invitat la masa la Quattro Stagioni in piata Charles de Gaulle.Mi-a spus ca va fi seful de campanie a lui Geoana si cauta sustinatori. Tinta era hotnews. I-am explicat ca nu ma amestec in politica editoriala, sunt doar actionar al site-ului cu pricina si i-am spus cinstit ca nu imi place Geoana si intre doua rele aleg sa votez cu Basescu.

Evident eram cu laptopul conectat la bursa dar nu i-am propus sa devina client , ba dimpotriva i-am explicat ce riscuri presupune tranzactionarea in marja asa cum a si recunoscut la Realitatea tv azi.

3.Radu Soviani:de multe ori nu am fost de acord cu ideile lui si ne-am disputat in direct. Ultima oara, in timpul referendumului i-am trimis chiar citeva sms-uri „dure” si recunosc ca ma asteptam sa fie primul care striga hotul, escrocul!N-a fost asa, am ramas bulversat de reactia lui pe blog.Imi cer scuze pentru ce am gandit.

Recunosc ca m-am iludat cu ideea ca macar unul dintre clientii care au cistigat in acesti 15 ani va iesi sa-mi ia apararea si sa recunoasca ca a cistigat.Nimeni ,cu exceptia lui Marian Dusan(asupra caruia voi reveni)nu aplecat de la wbs cu bani mai putini decit a venit.S-ar putea banui o schema ponzi , de fapt am fost deja acuzat,dar oare ce schema ponzi poate functiona 15 ani cu doar 60 de clienti?Sau nu cumva neplata impozitelor pe castig ii sperie azi pe multi ?Sau poate provenienta fondurilor?

Exista si un episod hilar aici , desi numai de glume nu imi arde mie la ora asta si nici clientilor care mai au de recuperat din capitalul initial.La un moment ,cand eram inca in relatii amicale cu Florian Goldstein,alias Make m-am oferit sa-i pun toti dintii (si avea ...multi.....aproape toti) pe cheltuiala mea la Danish Dental Clinic de pe strada Batistei 11 , in fostul sediu al lui wbs romania ,culmea,la varul meu doctorul Cornel Radulescu.

Make este foarte mandru de dintii lui si i-a facut clinicii publicitate in ziarul...... Bursa.... ca sa nu se simta dator,publicitate cu poza lui cu dinti. In preziua articolului cu acuzatia ca-l santajez (nu a spus cu ce vroiam sa-l santajez,sper ca nu cu radiografiile dentare)Make avea o parte a lucrarii la reparat si s-a grabit sa-si recupereze dintii inainte de a publica articolul.

Ii era frica sa nu fuga Sima cu dintii peste granita, sau poate de aceea nu vroia sa-mi raspunda la telefon: Make nu ti-am cerut nimic pentru dinti si nici nu iti voi cere vreodata , sa fii sanatos si sa maninci cu pofta si sa continui sa ii ascuti pe mine.

4.Tudor Chirila:Imi numar prietenii pe degetele de la o mana si tudor ocupa unul din ele.Am ramas profund surprins ca are dubii asupra mea.Am ramas surprins si ca v-a spus ca s-a retras din bursa uitand sa spuna daca a castigat sau pierdut si cum.Dar cel mai surprins am fost cind i-am trimis aceste randuri rugandu-l sa le publice pe blog.Mi-a transmis raspunsul:De ce sa le public?Oamenii de onoare ”din Yakuza isi taiau un deget la intrare.Eu oare il voi taia la iesirea din scena?

Am ascultat si declaratiile Irinei Scrotter si ale lui Daniel Daianu dar cum ei sunt personaje principale in povestea Sibex 2008-2012 voi ajunge si acolo.Amindoi nu au retras niciun ban din capitalul initial si sper cu toata convingerea ca le voi restitui capitalul.

Presupusa scrisoare a lui Cristian Sima se incheia cu o declaratie facuta de acesta in care mentioenaza ca „Daca si maine voi trai voi continua sa scriu”.

Prima parte a scrisorii lui Sima


-
"Ma obsedeaza o fraza a lui Tudor Chirila de acum citiva ani: "Nu murim cand vrem noi", dar oare putem muri cum vrem noi? As avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce am trait, nu numai in ultimele patru luni, ci mai ales in ultimii 51 de ani. Cand va izbucni scandalul, toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din Pacific."

- "As avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce am trait, nu numai in ultimele patru luni, ci mai ales in ultimii 51 de ani. Cand va izbucni scandalul, toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din Pacific."


- "Am 2500 de franci, trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10000 de euro cu care trebuie sa cistig ca sa reusesc sa supravietuiesc doua luni pentru a scrie."

- "La sfarsitul aceluiasi an am fost contactat de Marian Dinu(fost presedinte CRA sif4, fost presedinte Alpha Bank securities,fost atasat de atasat la ambasada Romaniei de la Moscova in vremea puterii populare si un "om de onoare") si de Alexandru Elian (fost presedinte Delta Valori Mobiliare si el un "om de onoare" dar din partea lui Meyer Lansky).Cei doi vroiau sa scape de Stere Farmache si Dan Paul de la BVB si aveau nevoie de mine ca sa reusim un putch pentru a schimba conducerea si a face din BVB o bursa europeana.Am convocat AGA pentru revocarea CA , am strans voturile necesare (pentru a avea voturile lui Daniel Tepes a trebuit sa-i cumpar la pret maxim 10% din actiunile de la Sibex si asa am devenit actionar la Sibiu)si... in momentul votului Dinu si cu Elian au votat contra mea desi ei au fost primii initiatori si ei pregatisera si documentele pentru AGA."

- "Nu vreau sa credeti ca ma justific pentru pierderile din bursa aruncind noroi in jur.Vreau doar sa povestesc cum am ajuns aici (de ce am ajuns aici va fi un subiect de analiza in viitor) si mai ales, cum vroiam sa ies."

- "Toata vina pentru situatia in care s-a ajuns imi apartine. Eu mi-am asumat toate riscurile,eu am luat toate deciziile, niciun angajat nu e raspunzator pentru nimic."

Sursa: soviani.com si hotnews.ro

Stirea publicata miercuri in exclusivitate de wall-street.ro privind disparitia lui Cristian Sima a devenit breaking news in toata presa. Amploarea subiectului a generat foarte multe speculatii, asocieri nefericite si informatii pe surse. wall-street.ro a investigat in continuare subiectul. Citeste in continuare explicatiile oferite de avocatul unor clienti pagubiti, firul evenimentelor dar si cele mai importante declaratii si reactii aparute pe acest subiect.

Cazul Cristian Sima, pe tapet: informatii si reactii noi despre cazul brokerului disparut







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri