Cristian Sima a intrat in aceasta seara in direct la postul de televiziune Realitatea TV si a declarat ca a fugit de frica, pentru ca a pierdut toti banii si s-a speriat.
"Asa cum am declarat, am pierdut banii. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban in niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Toata nebunia asta ati creat-o dumneavoastra presa. Eu am plecat pentru ca eram cu presiunea ajunsa la maxim. Am pierdut cam doua milioane de euro si doua milioane de dolari. Am tranzactionat prost si am pierdut. Imi este frica, imi este frica efectiv fizic. Nu am nicio boala", a declarat Sima, la Realitatea TV.

Sima a declarat ca se asteapta sa se depuna plangeri si sa se ceara banii inapoi. De asemenea, acesta a spus ca a facut operatiuni care au iesit dfin mandatul semnat cu clientii.

In aceeasi emisiune, economistul Daniel Daianu a sugerat ca Sima ar trebui sa se intoarca in Romania si sa incerce sa recupereze banii din activele pe care ii mai are.

Sima a raspuns ca va incerca sa recupere toti banii, dar a evitat sa spuna concret daca se va intoarce in Romania. Ulterior, a mentionat ca se va intoarce.

"Am facut tranzactii mult mai riscante decat mandatul acordat. Este o poveste lunga, legata de cele trei entitati la care aveam afaceri: WBS, Sibex si Hotnews. Nu am vrut ca dispar, ci sa castig timp. ", a mai spus Sima.

Brokerul recunoaste ca ii este teama de clientii foarte puternici pe care i-a avut, din Romania. "Ma simt mai protejat aici, nu am incredere in autoritatile din Romania. As fi putut sa ma intorc in Elvetia, dar acea adresa era cunoscuta de toata lumea. Nu imi pun problema ca nu ma gasesc, dar este mult mai bine in Islanda decat in Romania".

Sima spune ca a plecat pe 28 septembrie din Romania si ca daca ramanea, ar fi trebuit sa vanda tot ce avea si sa munceasca toata viata, asa ca a preferat sa plece. Intrebat de invitatii din platou cine i-a cerut sa cedeze tot ce avea, Sima a evitat sa raspunda.

Casa inchiriata in Islanda costa 1.100 de euro, pentru 90 de zile, a explicat Sima, mentionand ca va supravietui din banii castigati pe contul deschis la Goldman Sachs, pana acum fiind vorba de 2.500 de euro.

Sima infirma zvonurile ca ar fi bolnav sau pe moarte.

Sima a mai spu ca a cerut ajutorul lui Viorel Hrebenciuc pentru amanarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de la Bursa din Sibiu.

"M-am intalnit cu domnul Hrebenciuc de doua ori. Tot ce am scris a fost adevarat. Am sms-uri de la dansul si pot dovedi. Dupa ce am pierdut 30% din CNVM am apelat la domnul Hrebenciuc. Nu pot spune cu ce putere a amanat AGA. A telefonat la mai multe persoane implicate si le-a spus ca e bine sa amane", a explicat Sima.

In cea de-a treia scrisoare trimisa astazi de Sima catre Radu Soviani, acesta explica pe larg momentul in care Hrebenciuc a intervenit pentru amanarea AGA Sibex.

"Mi-a spus ca nu a reusit de la Bruxelles sa sune nicaieri si ca acuma singura solutie e sa se amane AGA. A sunat la Gabriela Anghelache care era cu Paul Miclaus in birou la CNVM si la Dorina Mihailescu care era la Frankfurt cu Mugur Isarescu dar se intorcea a doua zi la sedinta si le-a cerut oficial sa amane aga pina cand se va vedea ce se intimpla acolo cu concertatii, textual „iti cer oficial sa amnati aga pentru ca am senzatia ca acolo se intimpla cu golanii”. Sedinta CNVM de a doua zi a inceput la ora 11 a.m. si s-a terminat la 3 a.m. cand am primit faxul ca se amana AGA. Nu stiu de ce a durat 16 ore acea sedinta iar astazi ma vad amendat cu 10k roni pentru ca in timpul sedintei CNVM la ora 23:30 pm CA de la Sibex a declarat concertate sifurile si BRK exact cu aceleasi argumente si extrase de lege ca si declararea concertarii CNVM de marti 18 sept. AGA s-a amanat si a dua zi am primit un sms de la D-ul Hrebenciuc: ’Stiu ce s-a intimplat! Important este ca s-a amanat si avem liniste pt viitor’'. N-a fost sa fie asa, a fost ca in celebra partida a celor 4 dame jucata de capablanca cu alehin. Oare cele patru dame sa fie cele de la cnvm?", explica Sima, in scrisoare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri