Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), i-a solicitat intr-o schisoare deschisa ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, sa nu amane alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica, al carui mandat ar urma sa inceapa dupa iesirea din insolventa a producatorului de electricitate.
Scrisoarea este adresata si noului sef al Oficiului Privatizarilor (OPSPI), Alexandru Alexe.

„In data de 10.10.2012 am luat la cunostinta de solicitarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, de a introduce ca punct distinct pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Hidroelectrica convocata pentru data de 31 Octombrie 2012 ’amanarea discutarii punctelor 1, 2, 3, 4, 5 si 12 de pe agenda’ ”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Fondul Proprietatea.

Toate cele sase puncte au fost introduse pe ordinea de zi la solicitarea Fondul Proprietatea. Acestea vizaru numirea noului Consiliu de Supraveghere cu mandat de la data iesirii din insolventa a Hidroelectrica, precum si stabilirea unor alte detalii referitoare la membri acestui Consiliu (indemnizatii, forma contractului de administrare, indemnizatii suplimentare).

„Ne pronuntam cu fermitate impotriva amanarii luarii unei decizii cu privire la numirea noului Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica”, spun reprezentantii Franklin Templeton.

Acestia considera ca amanarea ar transmite un semnal negativ tuturor creditorilor companiei, precum si tuturor investitorilor romani sau straini interesati sa investeasca in Romania, din cauza numeroaselor intarzieri legate de numirea noilor administratori si directori generali in companiile aflate in subordinea Ministerului Economiei.

De asemenea, masura ar avea un efect negativ asupra Hidroelectrica, intrucat exista riscul ca la iesirea acesteia din insolventa sa nu existe organismele care sa conduca in mod corect compania, crescand riscul ca administrarea acesteia in acel moment sa se realizeze pe aceleasi baze si principii care au condus initial la aparitia starii de insolventa, se mentioneaza in scrisoarea adresata lui Daniel Chitoiu.

De remarcat si faptul ca decizia statului roman de a introduce un punct distinct pe ordinea de zi care sa aprobe amanarea discutarii unor puncte solicitate de catre un actionar minoritar, ar putea fi usor interpretata ca abuz de pozitie majoritara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri