Liderul sindical Corneliu Cernev a declarat ca au inceput probele la Sectia de electroliza cu membrana a Oltchim Ramnicu Valcea, iar daca nu apar probleme "miercuri va incepe productia in combinat", transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit presedintelui sindicatului din Oltchim, in sectia unde lucreaza o suta de angajati ai combinatului se produce lesie de soda, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, hidrogen si clor.

"A fost pornit compresorul de clor, utilajul cel mai important al Sectiei de electroliza cu membrana, el este in probe 48 de ore si, daca nu apar probleme, miercuri, incepe productia in combinat", a declarat presedintele Sindicatului Oltchim Ramnicu Valcea, Corneliu Cernev.

Sursa citata a spus ca in aceasta sectie lucreaza o suta de angajati, iar alti 200 lucreaza la instalatiile adiacente sectiei.

"Conducerea Oltchim a renegociat contractele cu Salrom si Electrica Furnizare, astfel incat combinatul sa poata fi repornit, deci dupa aproape doua luni, la sfarsitul lui august, Oltchim a incetat productia, miercuri se va relua", a mai spus liderul sindical Corneliu Cernev.
In urma cu aproape o saptamana, purtatorul de cuvant al Oltchim, Ion Coclet, anunta ca productia la Oltchim Ramnicu Valcea va fi reluata la instalatia de Electroliza cu membrana, iar conducerea unitatii va solicita societatii Electrica Furnizare o esalonare a datoriilor si un contract pentru furnizarea energiei electrice de la operatorul CEZ Distributie.

"Avem un plan de relansare si o strategie pe termen scurt si mediu de a reporni activitatea la cel mai mare agent economic din judetul Valcea. Saptamana viitoare se asteapta reluarea productiei la prima instalatie, Electroliza cu membrana. Maine (n.r. - miercuri), vor avea loc o serie de discutii cu reprezentantii Electrica Furnizare cu privire la o esalonare a datoriilor si la un contract pentru furnizare a energiei electrice de la operatorul CEZ Distributie", declara Ion Coclet.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Pana la viitoarea trntativa de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in zece milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar intr-un interval de 30 zile.

La sfarsitul lunii mai, Oltchim inregistra datorii de 2,59 miliarde lei (581 milioane euro), dintre care 113 milioane euro catre AVAS (fara dobanzile aferente de 131 milioane euro), 149 milioane euro catre Electrica, 3 milioane euro catre Electrica Furnizare, 23 milioane euro catre CFR Marfa, 4 milioane euro catre Salrom, 18 milioane euro catre CET Govora, doua milioane euro catre Apele Romane.

La acestea se adauga datorii pentru credite contractate, respectiv 72 milioane euro la BCR, 35 milioane euro la Banca Transilvania, patru milioane euro la Unicredit, 11,5 milioane euro la CEC, 3 milioane euro la ING, 2,5 milioane euro la Bancpost si un total de 2 milioane euro catre Rabobank, Garanti Bank, Alpha Bank.

Oltchim are si datorii de 85 milioane euro fata de furnizori privati, 43 milioane euro fata de clienti care au achitat in avans, sapte milioane euro pentru salarii si impozite aferente, patru milioane euro pentru leasing, cesiuni din TVA, dobanzi credite.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri