Veniturile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) au scazut cu 47% in primele noua luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro), informeaza Mediafax.
In perioada similara din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde lei si pierderi de 179,7 milioane lei.

La finalul lunii septembrie, cheltuielile companiei se situau la 1,03 miliarde lei (232 milioane euro), cu 33% mai reduse comparativ cu intervalul de referinta din anul precedent.

Afacerile Oltchim au cumulat in intervalul ianuarie-septembrie 693,6 milioane lei (156,4 milioane euro), aproape jumatate din rulajul consemnat pentru primele noua luni din 2011, de 1,25 miliarde lei.

La sfarsitul lunii septembrie, Oltchim avea datorii cu scadenta de pana la un an de 1,97 miliarde lei, cu 27,4% mai mari fata de finalul anului 2011. Totodata, datoriile cu perioada mai mare de un an cumulau 677,2 milioane lei, in scadere cu 31,5%.

Platile restante catre furnizori totalizau 1,06 miliarde lei. Pierderile din activitatea de exploatare au crescut cu 69%, la 207,7 milioane lei, iar pentru activitatea financiara combinatul a inregistrat pierderi de 100,78 milioane lei, cu 12% mai mari.

Productia la combinatul Oltchim a fost reluata, joi, la instalatia de electroliza cu membrana, iar in doua saptamani va fi repusa in functiune si electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentantilor companiei.

Salariatii combinatului sunt optimisti si spera ca productia va reveni treptat la normal, dar spun ca daca nu se vor asigura banii pentru reluarea activitatii este posibil sa reia protestele.

La finalul lunii septembrie, Oltchim avea 3.330 de salariati, fata de 3.470 de persoane, dupa primele noua luni din 2011.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Pana la viitoarea tentativa de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut de pana la zece milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri