Serviciul de presa al furnizorului suedez de echipamente de telecomunicatii Ericsson a declarat ca firma nu a platit niciodata mita pentru obtinerea vreunui contract si ca nu a facut nici o plata catre WBS Holding, firma lui Cristian Sima, scrie Rise Project.
Insa, “o investigatie interna a companiei referitoare la o deturnare de fonduri efectuata de fosti angajati Ericsson din Romania si Suedia a descoperit ca acestia au transferat bani in contul WBS Holding in perioada 2000-2003”, mai scriu jurnalistii implicati in proiectul de investigatie Rise Project.

Brokerul Cristian Sima a declarat marti jurnalistilor islandezi ( intr- un interviu la care a colaborat si Rise Project) ca are documente care arata faptul ca Bogdan Chirieac ar fi primit bani de la compania Ericsson, bani pe care i-ar fi trimis mai departe spre politicieni romani. Sima a mai declarat ca, dupa aceste transferuri , compania suedeza a obtinut contractul pentru serviciul “112” de la Guvernul Romaniei.

Jurnalistul Bodgan Chirieac a negat atunci informatia, declarand ca nu a avut nicio relatie financiara cu firma Ericsson si ca il va actiona in judecata pe Cristian Sima.

Ulterior, Rise Project a publicat ca managerul suedez al Ericsson Romania, Thomas Lundin, care a negociat la Bucuresti contractul de 40 de milioane de euro cu Guvernul Romaniei, a devenit la scurt timp partener in firma WBS Holding, offshore-ul prin care brokerul Cristian Sima a facut tranzactii pe pietele externe pentru politicieni si afaceristi romani.

Ericsson mai spune ca a initiat o actiune in justitie impotriva lui Thomas Lundin, fost manager al firmei in Romania si ca a si castigat acel demers care a fost facut pentru a recupera fondurile care ar fi fost fraudate de catre acesta.

Citeste raspunsul companiei suedeze Ericsson pe Rise Project.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri