Analistul Bogdan Chirieac, reprezentat de Chiuariu si Asociatii (CAAL), raspunde recentelor acuzatii ale lui Cristian Sima printr-o actiune in instanta, prin care cere daune morale in valoare de 1.500.000 dolari, plus daune materiale, potrivit unui comunicat al casei de avocatura.
De asemenea, Chirieac il va da in judecata si pe jurnalistul Liviu Avram, „care a publicat un articol continand acuzatii nefondate”, urmand sa i se ceara daune morale de 640.000 dolari, la care se adauga si daune materiale.

„Documentele sunt falsuri. Pentru faptul ca spune ca am primit bani de la Ericsson si ca am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgenta 112 ii fac o noua actiune in instanta” a spus Bogdan Chirieac.

“Totodata, vom cere si daune materiale pentru ca in urma asa-ziselor dezvaluiri facute de Sima, clientul societatii noastre de avocatura a pierdut un contract important in domeniul privat. In plus, depunem plangere penala la Parchet pentru toate inscrisurile false care au fost facute publice”, a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatura Chiuariu si Asociatii.

Avocatii au depus in cursul acestei dimineti in numele clientului lor, Bogdan Chirieac, o plangere penala pentru infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale (prevazuta si pedepsita de art. 288 Cod pen.) privind inscrisurile bancare false publicate in presa despre care s-a sustinut ca demonstreaza transferurile din asa-zisul cont al lui Chirieac din Elvetia.

Fostului director al Bursei din Sibiu l-a acuzat pe jurnalistul Bogdan Chirieac ca a fost intermediar intre unele companii multinationale si unii politicieni carora le dadea mita precizand ca are documente care pot dovedi acuzatiile.

Brokerul Cristian Sima a declarat jurnalistilor islandezi ( intr- un interviu la care a colaborat si Rise Project) ca are documente care arata faptul ca Bogdan Chirieac ar fi primit bani de la compania Ericsson, bani pe care i-ar fi trimis mai departe spre politicieni romani. Sima a mai declarat ca, dupa aceste transferuri , compania suedeza a obtinut contractul pentru serviciul “112” de la Guvernul Romaniei.

Jurnalistul Bodgan Chirieac a negat atunci informatia, declarand ca nu a avut nicio relatie financiara cu firma Ericsson si ca il va actiona in judecata pe Cristian Sima.

Ulterior, Rise Project a publicat ca managerul suedez al Ericsson Romania, Thomas Lundin, care a negociat la Bucuresti contractul de 40 de milioane de euro cu Guvernul Romaniei, a devenit la scurt timp partener in firma WBS Holding, offshore-ul prin care brokerul Cristian Sima a facut tranzactii pe pietele externe pentru politicieni si afaceristi romani.

Ericsson mai spune ca a initiat o actiune in justitie impotriva lui Thomas Lundin, fost manager al firmei in Romania si ca a si castigat acel demers care a fost facut pentru a recupera fondurile care ar fi fost fraudate de catre acesta.

Autoritatile se implica

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emis saptamana trecuta mai multe ordonante prin care a dispus retragerea autorizatiei de functionare a WBS Romania, amendarea cu 50.000 de lei plus interdictia de a activa in piata de capital locala a lui Cristian Sima, fost conducator al companiei si sanctiuni similare pentru trei angajati, printre care si directorul general Anca Bunea.


Dupa ce a facut inconjurul mass-media, scandalul Sima a fost complet uitat. Dezvaluirile facute de acesta in scrisori si interviuri au fost uitate, mesajele sale nu au mai fost trimise si atentia presei s-a focusat pe alte subiecte. In tot acest timp, o parte din clientii WBS Holding au continuat demersurile catre autoritatile competente si chiar au facut pasi concreti in acest sens. Astfel, in ultimele zile au fost depuse mai multe plangeri penale la autoritati.

“Clientii mei au facut pasi concreti in acest sens, catre institutiile competente, dar vrem sa conservam avantajele organelor judiciare, rezultate din caracterul secret al urmaririi penale”, a explicat pentru wall-street.ro Dan Stoicescu, avocat la Constantinof si Asociatii si reprezentant legal al mai multor clienti WBS Romania.

Sursa foto: Agerpress
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri