Bursa de la Bucuresti (BVB) a revenit pe crestere la inceputul zilei, iar in piata au fost inregistrate mai multe deal-uri (tranzactii negociate) in valoare totala de 30,7 mil. lei (6,6 mil. euro) cu actiuni Fondul Proprietatea (FP), SIF Oltenia (SIF5), BRD, SIF Moldova (SIF2) si Banca Transilvania (TLV).
Cel mai mare deal a fost facut cu titluri FP, valoarea totala a schimbului ajungand la 14 mil. lei. Tranzactiile negociate cu toate cele cinci actiuni au fost facute la preturi identice celor de la inchiderea sedintei de joi, cel mai probabil fiind vorba despre acelasi vanzator.

In piata spot, actiunile tranzactionate pe BVB inregistrau o crestere in medie de 0,4%. SIF-urile erau printre putinele titluri care scadeau la startul sedintei, BET-FI, indicele care urmareste evolutia acestora si a Fondului Proprietatea, fiind in coborare cu 0,1%.

Actiunile SIF Banat Crisana (SIF1) erau cele mai lichide de pe Bursa, cu un rulaj de 1,77 mil lei rezultat in urma a sapte tranzactii. La ora 11:20, titlurile SIF scadeau cu 1,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri