Mai multe pachete de actiuni, reprezentand cumulat 3,86% din titlurile Fondului Proprietatea (FP), au fost tranzactionate vineri la bursa, prin trei deal-uri in valoare cumulata de 282,1 milioane lei (62,5 milioane euro), scrie Mediafax.
Cele mai mari pachete, reprezentand cumulat 3,67% din capitalul social al Fondului Proprietatea, au fost fost cedate la ora 11:35, la pretul de 0,53 lei, similar ultimei cotatii de joi. Cele doua deal-uri au fost realizate pentru suma de 268,1 milioane lei (59,3 milioane euro).

Anterior, a fost transferat un pachet de titluri reprezentand 0,19% din actiunile Fondului Proprietatea, pentru 14 milioane lei (3,1 milioane euro). Acest pachet a fost vandut la pretul de 0,529 lei, cu 0,19% sub inchiderea de joi.

Raportat la pretul la care au fost transferate cele mai mari pachete de actiuni, capitalizarea bursiera a Fondului este de 7,302 miliarde lei (1,617 miliarde euro).

Anterior deal-urilor, pe piata principala cotatia actiunilor Fondului avansa cu 0,75%, la 0,534 lei, pe un rulaj de doar 196.000 de lei. Titlurile au ramas la 0,534 lei si dupa tranzactiile negociate, iar lichiditatea a ajuns la 316.000 de lei.

La finele lunii octombrie, investitorii straini detineau 51,49% din actiunile Fondului Proprietatea.

Fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea, detine 15,33% din actiuni, pachet care reprezinta aproape 16% din drepturile de vot in AGA.

Al doilea actionar institutional al FP este compania de administrare a investitiilor City of London, care detine 9,43% din actiunile Fondului. City of London are actiuni propriu-zise (4,18% din capitalul social) si warranturi emise de RBS pentru 5,25% din titlurile FP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri