Un fost trader de marfuri de la banca Goldman Sachs este acuzat de autoritatile americane de reglementare ca a ascuns un "pariu" de 8,3 miliarde de dolari, care a cauzat institutiei financiare pierderi de 118 milioane de dolari, scrie Mediafax.
Traderul Matthew Marshall Taylor a "inventat" in 2007 mai multe tranzactii pentru a obstructiona controlalele interne ale Goldman Sachs si a-si ascunde pariul de 8,3 miliarde de dolari pe bursa de marfuri de la Chicago, cea mai mare din lume, precum si eventualele castiguri sau pierderi care aveau sa urmeze, potrivit unei plangeri depusa de autoritatea de reglementare a pietelor de marfuri si de contracte futures din SUA.

Taylor a reusit sa mascheze riscurile pe care si le asumase prin ocolirea sistemelor interne automate de tranzactionare si introducerea manuala de tranzactii "inventate".

Goldman Sachs nu a fost identificata ca parte in proces, insa in plangere se precizeaza ca fraudele sunt din perioada in care Taylor a lucrat la banca.

"Matt Taylor a raspuns prin afirmatii false la intrebarile noastre referitoare la nereguli pe care le-am depistat in timpul sedintei de tranzactionare din 14 decembrie 2007. Si-a recunoscut faptele dupa inchiderea pietei si a fost suspendat imediat si la scurt timp concediat", a declarat purtatorul de cuvant al Goldman Sachs Michael DuVally.

El a precizat ca incidentul nu a afectat fondurile clientilor Goldman Sachs, iar banca si-a consolidat ulterior controalele interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri