Transelectrica (TEL) a incheiat primele noua luni cu un profit net de 19,2 milioane lei (4,3 milioane euro), de aproape opt ori sub cel din perioada similara a anului trecut, in trimestrele doi si trei din acest an compania nationala de transport al energiei electrice inregistrand pierderi, informeaza Mediafax.
In primele noua luni din anul precedent, Transelectrica a avut un castig de 153,43 milioane lei.

In primul trimestru din acest an compania a consemnat un castig de 43,6 milioane lei, dupa care a trecut pe pierdere.

Compania nationala de transport al energiei electrice a obtinut in perioada ianuarie-septembrie din acest an venituri de 2,18 miliarde lei, cu 4,8% mai mari fata de anul precedent, insa chletuielile au crescut cu 13,5%, la 2,14 miliarde lei.

Din activitatea financiara, Transelectrica a avut pierderi de 2,2 ori mai mari, de 64,82 milioane lei, iar profitul operational EBIT a scazut tot de 2,2 ori, la 96,18 milioane lei.

Cifra de afaceri a consemnat un avans de 7,2% in primele noua luni, la 2,09 miliarde lei.

Datoriile cu scadenta de pana la un an au scazut cu 54,9%, la 626,81 milioane lei, iar cele cu maturitatea peste un an au crescut cu 18,5%, la 1,18 miliarde lei.

Compania este controlata de Ministerul Economiei, care detine un pachet de 58,68%, un alt actionar important fiind Fondul Proprietatea (FP), cu 13,19% din actiuni, potrivit celor mai recente raportari de pe Bursa.

Actiunile Transeletrica erau cotate marti la BVB la un pret de 11,49 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 842,25 milioane lei (185 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri