Romanii nu mai sunt investitorii lipsiti de o cultura financiara care investeau in 2-3 companii locale, uitau de ele si nu stiau foarte multe despre bursa. Nevoia te invata, iar criza actuala a mobilizat investitorii sa iasa din pasivitate si sa investeasca activ. Investitorii trebuie sa constientizeze importanta tratarii activitatii investitonale cu seriozitate.
Un prim pas spre atingerea acestui obiectiv este alegerea unui partener de incredere. Investitia este in primul rand un act prin care cumperi servicii de intermediere. Calitatea serviciilor si seriozitatea celor cu care lucrezi sunt extrem de importante si in trading-ul pe pietele internationale. Chiar daca nu le poti avea pe toate (parteneri de incredere, acces la cat mai multe piete si instrumente, platforme adaptabile pentru toate gadget-urile tale, dar si cele mai mici costuri si marje), important este sa constientizezi ce este cu adevarat important in trading si sa gasesti acel partener care iti ofera cel mai bun mix pentru nevoile tale.

Protectie pentru fondurile investitorilor

Orice investitie presupune asumarea unor riscuri. Pozitiile deschise pot fi sau nu profitabile. Acestea sunt riscurile pe care investitorii trebuie sa le constientizeze, sa le gestioneze si sa si le asume. Pentru a se concentra pe rezultate, investitorul are nevoie de toate masurile de siguranta. Nu este cazul pentru asumarea unor riscuri suplimentare.
Investitia pe pietele internationale nu este o activitate exotica, dar cu o conditie: alegand un partener a carui activitate este reglementata, care este acoperit de un fond de garantare si care ofera un grad ridicat de transparenta.

De ce sa te multumesti cu mai putin?

Oferta este variata, iar majoritatea platformelor de tranzactionare se concentreaza pe anumite instrumente sau piete de tranzactionare. Cei care vor mai mult decat un simplu furnizor de produse derivate si sunt interesati sa beneficieze de servicii de calitate integrate au o solutie din partea Intercapital Invest in calitate de Introducing Broker pentru Saxo Bank.
Florin Irimin, Responsabilul cu pietele externe din cadrul Intercapital Invest motiveaza propunerea facuta: “Venim in intampinarea investitorilor care vor sa tranzactioneze in exterior si sunt in cautarea unui partener serios. Saxo Bank este specializata pe trading-ul online la distanta. Actiuni de la 29 de burse, ETF, futures, CFD, optiuni sau obligatiuni, toate pe o singura platforma de tranzactionare. Suntem Introducing Broker pentru o banca de investitii importanta autorizata in Danemarca, iar legislatia daneza este armonizata cu Directivele Europene. Uniunea Europeana pune accent pe protectia investitorilor, iar clientii Saxo Bank sunt sub protectia Fondului de Garantii pentru deponentii si investitorii din Danemarca. Nu costa nimic sa te informezi mai bine si sa incerci un cont demo.” Mai multe detalii despre facilitatile oferite pe www.intercapital.ro

SSIF Intercapital Invest SA, autorizatie CNVM 648/02.05.2007, Blvd. Aviatorilor nr. 33, etaj 1, sector 1, Bucuresti, Romania, tel. 0212228744, fax 021 2228731. Saxo Bank A/S, licenta Autoritatii Financiare Daneze (FSA)nr. 1149/27.06.2001, Philip Heymans Allé 15, 2900 Hellerup, Danemarca, tel. +4539774000, fax. +4539774200. Tranzactiile cu instrumente financiare presupun asumarea unor riscuri, incluzand, fara a se limita la: fluctuaia preurilor pieei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri